Acasă Noutăți Zelenski: „Nu înţeleg cum Trump poate să fie de partea lui Putin. Este de neconceput”

Zelenski: „Nu înţeleg cum Trump poate să fie de partea lui Putin. Este de neconceput”

de Comunicatul
0 comentariu

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că „nu înţelege” cum fostul preşedinte american Donald Trump „poate să fie de partea” lui Putin, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Nu înţeleg cum Donald Trump poate să fie de partea (preşedintelui rus Vladimir) Putin. Este de neconceput”, a declarat el, potrivit unor extrase din acest interviu care urmează să fie difuzat luni seara.

Fostul preşedinte republican, marele favorit la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, şi-a presat susţinătorii din Congres să blocheze un ajutor militar american de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Fostul magnat, în vârstă de 77 de ani, a mai afirmat în trecut că ar putea pune capăt conflictului din Ucraina „în 24 de ore” dacă va fi reales.

„Nu cred că Donald Trump îl cunoaşte pe Putin. Ştiu că s-a întâlnit cu el (…), dar nu s-a luptat niciodată cu el. Nu cred că realizează că Putin nu se va opri niciodată”, a continuat preşedintele ucrainean.

Ucraina pare foarte slăbită în faţa trupelor ruse şi se află în aşteptarea armelor occidentale de care are nevoie pentru a supravieţui, în timp ce războiul a intrat în al treilea an.

Victoria sau înfrângerea Ucrainei „depinde de voi”, le-a transmis duminică preşedintele Volodimir Zelenski aliaţilor occidentali.

Ucrainenii înregistrează de câteva săptămâni eşecuri în est, în special odată cu pierderea oraşului-fortăreaţă Avdiivka. În plus, luni s-a retras şi dintr-o mică aşezare, Lastocikino, din apropiere de Avdiivka.

În interviul pentru CNN, preşedintele Zelenski a avertizat că “vor fi ucise milioane de persoane” dacă Statele Unite nu vor continua să-şi ofere sprijinul.

Editor : B.C.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.