Acasă Noutăți Zelenski contenstă rolul de mediator al lui Viktor Orban în războiul cu Rusia. Ce țări consideră că ar putea gestiona o mediere

Zelenski contenstă rolul de mediator al lui Viktor Orban în războiul cu Rusia. Ce țări consideră că ar putea gestiona o mediere

de Comunicatul
0 comentariu

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că premierul ungar Viktor Orban nu poate media conflictul dintre Rusia şi Ucraina pentru a pune capăt războiului din Ucraina care durează de 28 de luni, misiune despre care liderul de la Kiev susţine că şi-o pot asuma doar puterile mondiale cum sunt China, SUA sau UE, a consemnat Reuters, potrivit Agerpres. 

Doar economiile sau ţările cu forţe armate mult mai puternice decât ale Rusiei ar putea gestiona o misiune de mediere, consideră Zelenski.

„Sunt multe astfel de ţări în lume? Nu. Cred că SUA şi China sunt astfel de ţări. Şi UE, nu doar o ţară, ci întreaga UE. Asta ar putea fi într-adevăr o misiune de mediere”, a spus Zelenski în cursul unei vizite în Polonia.

El a ţinut să asigure că negocierile lui Orban cu Putin, care au stârnit o controversă în UE, nu au fost coordonate cu Kievul.

„Chiar dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin se întâlneşte cu un stat anume, asta nu înseamnă că vrea să pună capăt războiului”, a mai explicat preşedintele ucrainean.

Orban, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială prin rotaţie a Uniunii Europene, s-a aflat luni la Beijing pentru o vizită neanunţată în cadrul „misiunii sale de pace”, care nu a fost asumată de restul UE şi în cadrul căreia s-a întâlnit săptămâna trecută, la Moscova, cu preşedintele rus Vladimir Putin şi, la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Editor : C.S.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.