Acasă Noutăți Volodimir Zelenski l-a dat afară pe șeful armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi

Volodimir Zelenski l-a dat afară pe șeful armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi

de Comunicatul
0 comentariu

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a concendiat, joi seară, pe șeful militar al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, cei doi având o dispută de mai multe săptămâni. Posibilitatea demiterii lui Zalujnîi a fost una dintre temele principale în ultimele săptămâni, în condițiile unei rupturi tot mai evidente între Zelenski și conducerea armatei, mai ales după eșecul contraofensivei de anul trecut și după un aparent blocaj pe frontul din Ucraina, în condițiile intrării războiului cu Rusia în cel de-al treilea an. Comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski, a fost numit în locul lui Zalujnîi, a anunțat Zelenski cu puțin timp în urmă.

Volodimir Zelenski a anunţat, joi, că s-a întâlnit cu şeful armatei, Valeri Zalujnîi, şi spune că a venit timpul pentru schimbări în conducerea militară, dar că generalul de top de la Kiev ar trebui să rămână „în echipa sa”, relatează Reuters.

Declaraţia lui Zelenski vine după mai multe zile de speculaţii că preşedintele se pregăteşte să îl demită pe popularul comandant-şef al armatei, considerat de mulţi ucraineni un erou naţional pentru că a gestionat efortul de război începând din februarie 2022.

„Am discutat despre ce reînnoiri au nevoie Forţele Armate ale Ucrainei. Am discutat, de asemenea, cine ar putea face parte din conducerea reînnoită a Forţelor Armate ale Ucrainei. Timpul pentru această reînnoire este acum”, spune Zelenski într-o postare pe Telegram.

Într-o declaraţie separată, generalul Zalujni confirmă că a avut o „conversaţie importantă şi serioasă” cu Zelenski şi că a fost luată decizia de a schimba tacticile şi strategia pe câmpul de luptă.

„Sarcinile din 2022 sunt diferite de cele din 2024. Prin urmare, toată lumea trebuie să se schimbe şi să se adapteze la noile realităţi. Pentru a câştiga şi a fi împreună”, se arată în declaraţia sa de pe Telegram.

Nexta scrie că Volodimir Zelenski l-a anunțat pe Oleksandr Sîrski ca succesor al lui Zalujnîi la conducerea armatei. Sîrski a fost, până acum, comandantul forțelor terestre.

Editor : Adrian Dumitru

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.