Acasă Noutăți VIDEO SpaceX a lansat Starship, cea mai mare și puternică rachetă din lume

VIDEO SpaceX a lansat Starship, cea mai mare și puternică rachetă din lume

de Comunicatul
0 comentariu

SpaceX a lansat racheta Starship de la baza din Texas. Lansarea a avut loc la ora 15.03 și este a doua oară când Starship va zbura în configurație completă, scrie BBC

Treapta Super Heavy a explodat imediat după separare.

La scurt timp, SpaceX a anunțat că a pierdut legătura și a întrerupt transmisia.

Inginerii au anunțat că testul a fost un succes.

Lansarea era programată pentru vineri, dar a fost anulată, fiindcă trebuia schimbată o piesă de la sistemul de control al zborului.

”Trebuie să înlocuim un grilaj coordonator, aşa că lansarea este amânată pentru sâmbătă”, a anunțat Musk joi pe platforma X.

Lansarea este programată într-o fereastră de 20 de minute care se deschide la ora 8:00 EST (13:00 GMT) de la baza Starbase, situată în Golful Mexicului, în apropiere de Boca Chica, Texas.

A fost a doua tentativă de lansare în spaţiu a rachetei Starship, care are o înălţime de 122 de metri. În timpul primei încercări, care a avut loc în aprilie, racheta a explodat la circa patru minute de la desprinderea de sol.

Potrivit oficialilor companiei, racheta este pregătită de lansare de mai multe luni, dar a aşteptat obţinerea unei licenţe din partea Administraţiei Federale a Aviaţiei SUA, pe care compania a obţinut-o miercuri.

Această lansare este unul din multele teste cruciale din cadrul procesului de construcţie a unei rachete complet reutilizabile şi care să poată transporta în spaţiu o încărcătură de sateliţi cu o greutate de 150 de tone, dar şi echipaj uman pe Lună sau, la un moment dat, Marte.

Editor : A.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.