Acasă Noutăți VIDEO Furtunile au făcut ravagii în țară: au fost 7 coduri roșii de vreme rea. În sud s-au înregistrat 38 de recorduri de căldură

VIDEO Furtunile au făcut ravagii în țară: au fost 7 coduri roșii de vreme rea. În sud s-au înregistrat 38 de recorduri de căldură

de Comunicatul
0 comentariu

Vremea rea a făcut prăpăd în zeci de localități. Au fost emise 38 de mesaje de vreme severă, dintre care 7 au fost de cod roșu. Asta în timp ce tot sudul României a fost sub avertizare de caniculă cod galben și portocaliu. 38 de recorduri de temperaturi maxime au fost înregistrate la statiile meteo din sudul tarii, în cea mai călduroasă zi de la începutul anului. Azi va fi și mai rău, anunță meteorologii: vor fi 39 de grade în Dobrogea.

Vântul și ploile puternice au făcut ravagii în mai multe județe din țară, unde a fost cod roșu de vreme rea. Vântul extrem de puternic a avut viteze de până la 90 de km/oră, iar odată cu ploaia a căzut și grindină. În Deva și la Caraș Severin, acoperișurile au fost luate pe sus de rafalele puternice, iar câteva dintre autoturismele localnicilor au fost distruse. Aici, grindina de mari dimensiuni a albit pământul cu un strat gros de gheață.

-A venit dintr-o dată o furtună și s-a auzit o bubuitură foarte puternică, am zis că se dărâmă blocul. Am văzut numai scântei, probabil când a dat prin stâlpi.

-De un sfert de oră parcasem…. și în 5 mininute a venit un vânt tare și… ce se vede.

Și în Timișoara a fost cod roșu de vreme rea. A plouat torențial, iar aversele torențiale au adus 35 litri/mp.

În Craiova însă a fost caniculă, iar temperatura a ajuns până la 37 de grade Celsius.

-Cum faceți față valului de căldură?

-Greu.

-Văd că aveți un evantai.

– Da, ne mai răcorim, ieșim mai des dimineața din casă.

Pe litoral însă vremea a fost numai bună de plajă, iar temperaturile au urcat până la 28 de grade Celsius. Oamenii de toate vârstele s-au bucurat din plin de soare și de apa caldă.

Editor : M.B.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.