Acasă Noutăți Victor Negrescu: Şansele să intrăm anul acesta în Schengen sunt mai mici decât anul trecut, dar trebuie să ne jucăm cartea

Victor Negrescu: Şansele să intrăm anul acesta în Schengen sunt mai mici decât anul trecut, dar trebuie să ne jucăm cartea

de Comunicatul
0 comentariu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, luni, la Prima News, că „şansele de a reuşi anul acesta să intrăm în Schengen sunt mai mici decât anul trecut, dar trebuie să ne jucăm cartea până în ultimul moment”, iar faptul că subiectul e pe ordinea de zi a Consiliului JAI din decembrie ne ajută. „E un pic dificil, de aceea trebuie să fim precauţi, să fim foarte insistenţi şi aici avem nevoie ca România să fie unită pe toate palierele politice”, precizează el.

„Este foarte bine că subiectul Schengen rămâne sus pe agenda europeană şi că preşedinţia spaniolă la Consiliul Uniunii Europene se ţine de cuvânt, fixând o dată pentru această discuţie, însă forma finală a agendei urează să fie setată în data de 1 decembrie, când are loc reuniunea Ambasadorilor statelor UE. Atunci se face agenda consiliului JAI. Până atunci, lucrurile se joacă”, a spus Victor Negrescu în emisiunea România Politică de la Prima News.

Negrescu a arătat că „un moment crucial îl constituie alegerile din Olanda din 22 noiembrie”.

„Dacă partidele pro-europene vor câştiga, atunci avem şansa ca Olanda să îşi schimbe poziţionarea şi să nu se mai opună aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi să rămână Austria singură. Mai mult, premierul olandez Rutte urmează să efectueze o vizită în Bulgaria, chiar după alegeri, şi am putea spera ca acea vizită să transmită un mesaj pozitiv în acest sens”, a subliniat europarlamentarul.

Negrescu a precizat că, „dacă Austria rămâne singură, atunci cu partenerii europeni, putem exercita o presiune suplimentară în aşa fel încât Austria să îşi schimbe votul”.

„Anul trecut, Austria a început să se opună aderării României doar cu câteva zile înainte de reuniunea JAI. Vor fi discuţii dure”, a spus Victor Negrescu, arătând că va merge joi în Austria pentru a discuta cu mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului şi să prezinte argumente suplimentare.

„România îndeplineşte toate criterii aşa că trebuie să forţăm acest lucru, fiind în acelaşi timp ponderaţi, echilibraţi, pentru că şansele de a reuşi anul acesta cred eu că sunt mai mici decât anul trecut, dar trebuie să ne jucăm cartea până în ultimul moment şi faptul că e pe ordinea de zi ne ajută”, a ţinut să menţioneze Victor Negrescu, arătând că „suntem mai aproape de momentul electoral, iar interesele politice sunt mult mai ample”.

Negrescu a mai afirmat că sunt şi lcururi de bun august care s-au întâmplat în ultima săptămână, acea rezoluţie a socialiştilor europeni, dar şi un mesaj pe zona popularilor europeni, din care face parte Cancelarul Austriei.

„E un pic dificil, de aceea trebuie să fim precauţi, să fim foarte insistenţi şi aici avem nevoie ca România să fie unită pe toate palierele politice”, a spus Victor Negrescu.

Editor : Loredana Bancăș

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.