Acasă Noutăți Ursul care s-a plimbat trei nopți prin Grădina Zoologică din Târgu Mureș a fost împușcat. Animalul a omorât trei căprioare și un emu

Ursul care s-a plimbat trei nopți prin Grădina Zoologică din Târgu Mureș a fost împușcat. Animalul a omorât trei căprioare și un emu

de Comunicatul
0 comentariu

După trei nopți în care s-a plimbat liber pe aleile din Grădina Zoologică din Târgu Mureș ursul a fost împușcat. Animalul, cu o greutate de aproximativ 150 de kg, a reușit să omoare trei căprioare și o pasăre emu, anunță Primăria Târgu Mureș.

Timp de câteva nopți a fost alertă la Grădina Zoologică din Târgu Mureș unde un urs a făcut ravagii. Animalul a sărit gardul și a reușit să omoare trei căprioare și o pasăre emu. Noaptea trecută însă animalul a fost capturat, anunță Primăria Târgu Mureș într-o postare pe facebook.

„Ursul a fost împușcat! În cursul acestei nopți, Echipa de Intervenție pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a reușit, după o operațiune complexă, să captureze ursul care pătrundea în perimetrul Grădinii Zoologice. În ultimele trei nopți, acest exemplar – o femelă tânără de 150 kg – a reprezentat un pericol real, omorând trei căprioare și un emu”, scrie în postarea de pe Facebook a Primăriei Târgu Mureș.

Reprezentanții primăriei dau asigurări că intervenția echipei s-a desfășurat în conformitate cu toate prevederile legale în vigoare.

„Au fost luate toate măsurile necesare pentru a se asigura, în permanență, siguranța animalelor rezidente ale Grădinii Zoologice, precum și a populației. Specialiștii vor continua monitorizarea atentă a zonei pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, mai scrie în postarea de pe Facebook.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins momentele de la miezul nopții în care ursul intra lejer pe aleile grădinii zoologice, printre animalele ținute în captivitate. Cu toate acestea, reprezentanții Grădinii Zoologice au dat asigurări în tot acest timp că locul era unul sigur pentru vizitare, întrucât ursul apărea doar pe timp de noapte. Mesajul publicat pe rețelele sociale, în care îndemnau oamenii să vină la Zoo, a stârnit, însă, un val de indignare printre localnici și turiști.

Editor : D.U.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.