Acasă Noutăți UPDATE: Anchetatorii l-au eliberat pe bărbatul considerat suspect în cazul crimei de la Sibiu. Filmul omorului, prezentat de procuror

UPDATE: Anchetatorii l-au eliberat pe bărbatul considerat suspect în cazul crimei de la Sibiu. Filmul omorului, prezentat de procuror

de Comunicatul
0 comentariu

ACTUALIZARE: Joi, anchetatorii au transmis că unul dintre cei trei suspecți din cazul de omor de la Sibiu a fost prins de polițiști în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj. Șeful IPJ Sibiu a declarat că “au fost verificate imagini din 67 de locaţii ce însumează peste 1.500 de ore de filmare continuă”. Bărbații care l-au ucis pe Adrian Kreiner au vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. În caz este implicată și o femeie, care ar fi închiriat locuința de unde atacatorii l-au urmărit pe milionarul ucis în bătaie. Ulterior, în decursul zilei de vineri, după audieri, a reieșit că bărbatul nu a avut o participație directă la jaf.

Știrea inițială:

Unul dintre cei trei suspecţi în cazul jafului urmat de crimă de la Sibiu a fost prins, joi seară, informaţia fiind confirmată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Instituţia nu a oferit deocamdată mai multe detalii, dar se pare că este vorba despre singurul dintre suspecţi care mai era în ţară. Doi dintre cei care au participat efectv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar au fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat.

„Astăzi, 16 noiembrie 2023, s-a demarat urmărirea penală împotriva a trei bărbați din județul Dolj, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. Aceștia sunt suspectați de comiterea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată”, a declarat prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

Şeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, a afirmat, joi, că jaful urmat de crimă a tulburat şi sensibilizat inclusiv oamenii legii, care au simţit presiunea publică pentru a găsi autorii. Au fost vizionate peste 1.500 de ore de filmare continuă şi a fost acoperită o suprafaţă de peste 10 kilometri pătraţi din oraş.

„Acest eveniment ne-a tulburat şi ne-a sensibilizat pe toţi, precizez însă că, ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 6 noiembrie, nu este un caz reprezentativ pentru climatul de ordine şi siguranţă publică din judeţul nostru”, a afirmat, joi, Tiberiu Ivancea, într-o conferinţă de presă, convocată după identificarea suspecţilor care au jefuit şi ucis pe omul de afaceri din municipiul Sibiu, Adrian Kreiner, în 6 noiembrie.

Şeful IPJ Sibiu a afirmat că a fost un eveniment deosebit de grav.

„Ne-am confruntat cu un eveniment deosebit de grav, însă, după mii de ore de muncă (…) activităţile specifice au dus la rezultatul de astăzi – identificarea celor trei suspecţi”, a mai afirmat Ivancea.

Potrivit acestuia, au fost vizionate imagini din peste o sută de locaţii ce acoperă aproximativ 10 kilometri pătraţi din suprafaţa municipiului Sibiu şi a comunei alăturate Şelimbăr.

„Au fost verificate imagini din 67 de locaţii ce însumează peste 1.500 de ore de filmare continuă”, a mai afirmat Ivancea.

Acesta a spus că, dacă unii dintre suspecţi au părăsit ţara, vor fi prinşi.

Procuror: Victima a fost legată de mâini şi de picioare, specific torturii. Șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie

Omul de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner, victima unui jaf în propria casă, a fost legat de mâini şi de picioare de către cei trei bărbaţi care au pătruns în locuinţa sa având cagule. El a fost pus pe jos, în living, într-o poziţie specifică de tortură, care duce la paralizie. Fiica sa, care se afla la etaj, a fost ameninţată cu pistolul în repetate rânduri şi, pentru că nu ştia combinaţia de la seif, le-a dat ce avea în poşetă – 40 de euro şi 100 de lei. Anchetatorii au stabilit că suspecţii au acţionat la pont, dar nu intenţionau să-l omoare pe omul de afaceri.

Procurorul Valentin Florescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a prezentat, joi, într-o coferinţă de presă, şirul evenimentelor care a dus la decesul omului de afaceri  Adrian Kreiner.

Suspecţii, cinci la număr – patru bărbaţi şi o femeie – au venit din judeţul Timiş şi au închiriat un apartament, dar au urmărit casa victimei din podul unui imobil aflat peste drum.

În noaptea de 6 noiembrie au pătruns în locuinţă, din garaj, după ce au deşurubat becurile din curte.

„În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul «legăturii de tip Arbatachar». Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima  să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a precizat procurorul Valentin Florescu.

Acesta a explicat că, la plecarea din locuinţă, după comiterea faptei, suspecţii au acoperit corpul şi capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta. 

Fiica victimei, ameninţată cu pistolul, le-a dat banii din portmoneu

„În timpul activităţii infracţionale, suspecţii  au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei, doi dintre cei trei bărbaţi au urcat unde se afla fiica victimei şi,  sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii. După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro şi aproximativ 100 de lei), a fost ameninţată cu pistolul de către unul din atacatori,  întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii”, a mai afirmat procurorul.

Acesta a mai povestit că, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat și le-a introdus într-o geantă, scotocind şi prin sertarele din dormitor. 

„Suspecţii au părăsit locuinţa şi curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului”, a mai transmis procurorul.

După comiterea faptei,  suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau un autoturism.

„În continuare, suspecţii s-au deplasat pe raza localităţii Dumbrăviţa, judeţul Timiş, la locuinţa suspectului care i-a adus în Sibiu.  În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre  suspecţi şi suspecta au părăsit cu certitudine ţara”, a mai spus procurorul.

Bărbatul care nu a participat efectiv la comiterea faptei, dar i-a găzduit pe cei trei şi a condus maşina cu care ei au venit de la Deva la Sibiu a fost anterior reţinut.

În urma jafului au fost furate 16 ceasuri, în valoare de 200.000 de euro.

Anchetorii au stabilit că s-a acţionat la pont, dar nu au stabilit încă cu exactitate cine a oferit informaţiile. Suspecţii nu intenţionau să omoare victima, iar trei dintre ei au fugit din ţară în seara în care s-a confirmat decesul.

Editor : Liviu Cojan

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.