Acasă Noutăți Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, oprită pentru lucrări de remediere a unui echipament. Sâmbătă a fost închisă Unitatea 1, din cauza vremii neprielnice

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, oprită pentru lucrări de remediere a unui echipament. Sâmbătă a fost închisă Unitatea 1, din cauza vremii neprielnice

de Comunicatul
0 comentariu
Sala de control a Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă
Sala de control a Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat luni, pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unui echipament, a anunţat Nuclearelectrica. Sâmbătă seară și unitatea 1 a fost decuplată, în mod controlat, de la sistemul energetic național, din cauza furtunilor violente care au lovit Dobrogea si Litoralul.

“SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat în data de 20 noiembrie 2023. Oprirea controlată este necesară pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unui echipament inaccesibil cu reactorul în funcțiune.

Oprirea controlată a Unităţii 2, precum şi lucrările de remediere vor fi realizate în condiții de siguranţă, în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă aplicabile în aceste situaţii şi nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unității, populaţiei şi mediului înconjurător”, se arată într-un document oficial transmis conform procedurilor, către Bursa de valori Bucuresti.

Unitatea 1 de la Cernavodă a fost resincronizată. Condițiile meteo au cauzat pertubații în sistemul energetic național

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.