Acasă Noutăți Un bihorean, amendat cu 17.000 de lei, după ce a abandonat pe stradă 7 căței

Un bihorean, amendat cu 17.000 de lei, după ce a abandonat pe stradă 7 căței

de Comunicatul
0 comentariu

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliția Bihor, plasa plină cu căţei a fost găsită în urmă cu două săptămâni de proprietarul unei case din Paleu. Aceasta fusese aruncată dintr-o maşină, după cum a relatat persoana dispecerului de la numărul 112.

Imagine

Ajunși la fața locului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au constatat că puii de câine erau recent născuți. „Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil”, se arată în comunicatul citat.

Țeapă de proporții la grădina zoologică. Doi câini au fost vopsiți în alb și negru și prezentați drept „câini -panda”

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat autoturismul, dar și persoana care a abandonat câinii. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”. 

Percheziții în Mureș, într-un dosar care vizează organizarea de lupte între câini. Proprietarii animalelor, sancționați de poliție

Ca urmare, pentru abandonarea celor șapte pui de câine, bărbatul s-a ales cu amendă în valoare de 12.000 lei, iar pentru nesterilizarea mamei acestora, a mai primit o amendă în valoare de 5.000 lei. 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor atrag atenția că abandonul animalelor este faptă de natură contravențională, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, fiind sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei. Totodată, potrivit aceleiaşi legi, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligaţie, iar nerespectarea acesteia se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.