Acasă Noutăți Ucraina a adoptat o decizie privind utilizarea limbii române în școli. Cum explică Kievul tipărirea manualelor de „limbă moldovenească”

Ucraina a adoptat o decizie privind utilizarea limbii române în școli. Cum explică Kievul tipărirea manualelor de „limbă moldovenească”

de Comunicatul
0 comentariu

Guvernul Ucrainei a adoptat o decizie privind „utilizarea conceptului de limba română” în loc de „limba moldovenească” în Ucraina, a anunțat joi ministrul ucrainean al Educației, Oksen Lisovîi.

„În prezent, se lucrează la alinierea legislației ucrainene în vigoare cu această decizie, ceea ce include multe acte normative interne. De asemenea, subliniem că toate actele ulterioare ale Guvernului vor fi adoptate ținând cont de aceste acorduri. Și toți funcționarii publici care vor încălca decizia Guvernului vor suporta responsabilitate disciplinară”, se arată într-un comunicat al ministerului Educației din Ucraina.

Informațiile mass-media despre manualele tipărite se referă la exemplarele aprobate înainte de adoptarea acestei decizii. Ministerul Educației și Științei a oprit orice tipărire a acestor manuale”, a spus ministrul Lisovii într-o declarație publicată în limbile română și ucrianeană pe contul său de X/Twitter.

În plus, comunicatul ministerului educației de la Kiev mai precizează că majoritatea acestor manuale au fost tipărite vara, înainte de adoptarea deciziei de a nu utiliza conceptul de „limba moldovenească”.

„Astăzi, Ministerul Educației și Științei din Ucraina a oprit orice tipărire suplimentară a acestor manuale. De asemenea, se dezvoltă un mecanism pentru înlocuirea exemplarelor tipărite anterior cu manuale în limba română”, se mai arată în comunucatul ministerului Educației de la Kiev.

Editor : M.L.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.