Acasă Noutăți Turiștii unui oraș din Europa vor fi recompensați dacă participă la activități de ecologizare. Ce vor primi la schimb

Turiștii unui oraș din Europa vor fi recompensați dacă participă la activități de ecologizare. Ce vor primi la schimb

de Comunicatul
0 comentariu

În încercarea de a determina pe oamenii să fie mai prietenoși cu mediul înconjurător, autoritățile din Copenhaga, Danemarca lansează un program destinat turiștilor. Cei care vin să viziteze orașul și participă la activități de ecologizare sau merg cu bicicleta vor primi mâncare gratis sau pot participa la activități fără să plătească, informează BBC.

Biroul de turism al orașului a anunțat un program experimental denumit „CopenPay” care va începe de la 15 iulie. Atracțiile turistice din oraș vor oferi recompense pentru activități precum strângerea gunoiului sau deplasarea cu transportul public sau cu bicicleta prin oraș. Cei care fac asta, pot primi la schimb prânzuri gratuite, pahare de vin și închirierea unui caiac în schimbul activității lor. 

Cum va funcționa programul 

„Când călătoriți în străinătate – dacă zburați spre alte locuri sau călătoriți cu mașina – poluați. Unul dintre lucrurile pe care le putem schimba este să-i determinăm pe oameni să acționeze mai durabil la destinație. Planul este doar “un mic pas spre tranziția ecologică”, spune șefa departamentului de comunicare al biroului de turism, Rikke Holm Petersen.
Inițiatorii proiectului au spus că este puțin probabil ca turiștii să demonstreze că au făcut întradevăr o activitate ecologică, programul fiind bazat pe încredere. Totuși, sefa biroului de turism a spus că este posibil ca la unele atracții turistice să fie nevoie să arăți o poză cu tine mergând pe bicicletă sau un bilet de autobuz, pentru a demonstra că ai fost prietenos cu natura. 

24 de atracții turistice au aderat la acest program, deși Guvernul nu le va rambursa cheltuielile. Iar șefa biroului de turism anticipează că un „mic procent” de vizitatori ai orașului vor participa la proiectul pilot, care se desfășoară până pe 11 august.

Anul trecut, Danemarca a înregistrat peste 12 milioane de turiști în întreaga țară, conform statisticilor guvernamentale.

Editor : Andreea Burghelea

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.