Acasă Noutăți Trend periculos pe Tik Tok: farse la 112. Tinerii primesc bani de la alți utilizatori pentru a face provocarea

Trend periculos pe Tik Tok: farse la 112. Tinerii primesc bani de la alți utilizatori pentru a face provocarea

de Comunicatul
0 comentariu

O nouă practică a apărut în ultimele zile pe rețeaua de socializare Tik Tok: tinerii care fac farse la numărul de urgență 112. Aceștia cer bani de la alți utilizatori ai platformelor de socializare pentru plata plata unor amenzi, dar și pentru a continua să sune la numărul unic de urgențe în glumă.

În timp ce viața multor oameni depinde un un apel la 112, mai mulți tineri de pe TikTok țin linia ocupată cu farse primite de la urmăritorii lor. Ba chiar cer și chetă pentru acest lucru. Cei care îi urmăresc le trimit banii cu descrierea “bani pentru amendă”. În exclusivitate pentru Digi24, o femeie a povestit cum decurgeau discuțiile chiar în timpul live-ului pe care adolescenții îl făceau în timp ce se amuzau sunând la 112. 

„Spuneau că o să sune la o anumită sumă strânsă, la 112 și o să își bată joc de gabori. Spuneau că au mai sunat la un moment dat și a stat cu agenta în telefon și i-a spus că e închis în baie și că nu poate să respire și doamna îi spunea ce să facă, cum să respire, dar l-a bufnit râsul”, a declarat femeia care a văzut cum decurge o astfel de farsă făcută pe Tik Tok.

Băncile nu pot verifica tranzacțiile de acest fel, spun experții. 

Andrei Negrescu – analist economic: „Singurul moment în care poate interveni banca este atunci când se vorbește despre spălarea banilor și când există suspiciuni rezonabile că banii respectivi vin dintr-o zonă de infracționalitate și au o valoare de peste 10 mii de euro”

Teodora Chiuș – jurnalist Digi24: „Cei care sună la 112 pentru a face farse riscă amenzi între două mii și patru mii de lei. De asemenea, se pot alege și cu până la 400 de ore de muncă în folosul comunității”

La rândul ei, polițitia consideră că asemenea fapte au un pericol social mare, dar nu precizează care sunt pârghiile pe care le poate folosi pentru a-i descuraja. Anul trecut au fost 10 milioane de apeluri la 112. Jumătate din ele fiind alerte false.

Editor : Andreea Burghelea

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.