Acasă Noutăți Trei români din zece cred că schimbările climatice sunt un FAKE NEWS. Cum percep românii relația cu mediul și natura – SONDAJ INSCOP

Trei români din zece cred că schimbările climatice sunt un FAKE NEWS. Cum percep românii relația cu mediul și natura – SONDAJ INSCOP

de Comunicatul
0 comentariu

La întrebarea ”Dvs consideraţi că schimbările climatice (încălzirea globală) sunt un fenomen real, vizibil deja pe toată planeta, sau unul fals, inventat în scopul promovării comerciale a unor tehnologii?”, 68.9% dintre români cred că schimbările climatice sunt reale şi produc efecte vizibile, în timp ce 26.1% sunt de părerea contrarie. 5% nu ştiu sau nu răspund.

Imagine

sursă: INSCOP/News.ro

Oarecum previzibil, cei care cred că schimbările climatice sunt reale şi produc efecte vizibile sunt tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii marilor orașe şi cei cu un venit mai ridicat.

La polul opus, între cei care cred că schimbările climatice nu sunt reale se află persoanele trecute de 60 de ani, cei cu educaţie primară, locuitorii din urbanul mic sau din rural şi cei cu un venit mai redus.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 19 – 27 iunie 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.