Acasă Noutăți Topul celor mai sănătoase tipuri de carne. Porcul, preferatul românilor, nici măcar nu se află pe podium

Topul celor mai sănătoase tipuri de carne. Porcul, preferatul românilor, nici măcar nu se află pe podium

de Comunicatul
0 comentariu

Deși carnea este adesea asociată cu o opțiune nesănătoasă în multe ghiduri nutriționale, Societatea Germană de Nutriție (DGE) recomandă integrarea acestei surse de proteine animale într-o dietă echilibrată. Cu toate acestea, se subliniază importanța consumului în cantități moderate. 

Heidelberg24.de aduce în prim-plan lista cu cele mai sănătoase tipuri de carne din lume și oferă răspunsuri la diverse întrebări legate de alimentație și nutriție, care au stârnit interesul multor persoane de-a lungul timpului.

Nu toate tipurile de carne sunt sănătoase pentru organismul tău! Dar ce criterii determină care carne este mai benefică pentru sănătate decât alta? În primul rând, conținutul de grăsime joacă un rol crucial. Carnea slabă, precum cea de pui sau de curcan, este considerată ușoară și este adesea preferată într-o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, grăsimea nu este singurul factor de luat în considerare. Există și alți nutrienți care pot influența valoarea nutritivă a cărnii.

Fierul, zincul și vitaminele B se găsesc în carnea roșie, care este, de asemenea, este legată de cancer și boli cronice. Tipul de hrănire a animalelor joacă, de asemenea, un rol extrem important. Carnea de la bovine hrănite cu iarbă conține semnificativ mai mulți acizi grași omega-3, care sunt buni pentru inimă, decât omologii lor, hrăniți cu cereale. Există, de asemenea, lucruri de luat în considerare atunci când o pregătiți, de exemplu, nu ar trebui să prăjiți carnea în cel mai sănătos ulei. 

Majoritatea experților în nutriție au căzut de acord: păsările de curte se află pe primul loc în topul celor mai sănătoase tipuri de carne. Acestea nu doar că au un conținut scăzut de grăsimi, dar sunt și surse bogate de proteine esențiale. În special, pieptul de pui este apreciat pentru conținutul său redus de grăsimi și bogăția în proteine, iar carnea de curcan adăpostește, de asemenea, un spectru larg de nutrienți benefici, precum fier, potasiu, zinc și vitamine din complexul B.

Semnal de alarmă de la CEC Bank. Numeroase tentative de fraudă în numele băncii. Cum acționează escrocii

Pe locul doi al listei se găsește o surpriză neașteptată: carnea de vânat. Fiind hrănită fără antibiotice și cu un conținut scăzut de grăsimi, aceasta conține, de asemenea, acizi grași omega-3 nesaturați esențiali pentru sănătate. În general, carnea de vânat sălbatic este considerată un tip de carne sănătos. Cu toate acestea, există câteva avertismente de luat în considerare: există un risc mai mare de metale grele, pesticide și paraziți prezentați în carnea sălbatică, decât în cea provenită din agricultura industrială.

Iată Top 4 a celor mai sănătoase tipuri de carne:

  • Locul 1: Păsările de curte
  • Locul 2: Carnea de vânat sălbatic
  • Locul 3: Carnea de vită
  • Locul 4: Mielul

Cum rămâne cu preferata românilor, carnea de porc?

Carnea de porc are adesea reputația de a fi carnea „grasă”, dar bucățile slabe precum mușchiul, pot fi o alegere sănătoasă. Carnea de vită, pe de altă parte, are scoruri cu mai mulți nutrienți, cum ar fi fierul. Ambele sunt, însă, carne roșie, motiv pentru care nu sunt cele mai sănătoase tipuri de carne.

Ce tip de carne să evităm

Carnea procesată este considerată cea mai nesănătoasă variantă de carne, fiind asociată cu un risc crescut de cancer conform Organizației Mondiale a Sănătății. Produsele precum cârnații, carnea afumată, parizerul sau salamul ar trebui evitate, iar în schimb ar trebui să optăm pentru carne cât mai naturală. Chiar și carnea considerată sănătoasă poate avea efecte negative asupra sănătății dacă este consumată în cantități mari. Așa cum am menționat anterior, consumul de carne ar trebui să fie moderat. Asociația Germană de Nutriție (DGE) recomandă un consum săptămânal de 300 de grame pentru o dietă cu un conținut scăzut de calorii și 600 de grame pentru una mai bogată în calorii, în funcție de necesități individuale și preferințele alimentare.

Medicul Irinel Popescu, detalii exclusive despre starea de sănătate a lui Mihai Leu. Cum se simte marele campion, după ce a fost transferat urgent la Fundeni

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.