Tocăniță de ceapă. Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Tocăniță de ceapă. Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. Iată cum se prepară și ce ingrediente conține.
Ingrediente:
- 4 bucati ceapa alba
- 120 g unt
- 2 bucati rosii
- 2 catei usturoi
- ulei de floarea-soarelui
- paine 25 ml vin alb
- 10 g zahar
- 50 g bulion
Intra in Camara Noastra si gusta cu nostalgie din trairile romanesti alaturi de Chef Florin Dumitrescu si reteta lui reinterpretata de tocanita de ceapa.
Mod de preparare:
-
Taiem o ceapa in jumatate si o punem in cuptor la rumenit cu tot cu coaja la 200 de grade C pentru 60 de minute.
-
Taiem cepele si le punem la prajit in unt si ulei de floarea soarelui, iar dupa ce se inmoaie adaugam si un catel de usturoi.
-
Apoi adaugam zaharul, stingem cu vin alb si lasam sa se evapore alcoolul.
-
Adaugam si rosiile proaspete taiate cuburi mari si lasam la fiert la foc mare.
-
Dupa cateva minute adaugam 3 linguri de bulion si lasam la fiert.
-
Taiem feliile de paine in cuburi mari si le prajim intr-o tigaie in unt aromatizat cu un catel de usturoi.
-
Dupa ce s-a rumenit si painea, adaugam intr-o farfurie adanca tocanita, iar peste ea punem miezul cepei coapte la cuptor si crutoanele din paine.