Acasă Noutăți Task force pentru jaloanele din PNRR: Guvernul nu vrea să piardă bani prin reforma pensiilor speciale – Anunțul ministrului Muncii

Task force pentru jaloanele din PNRR: Guvernul nu vrea să piardă bani prin reforma pensiilor speciale – Anunțul ministrului Muncii

de Comunicatul
0 comentariu

Ministrul Muncii spune că Guvernul trebuie să îndeplinească țintele privind legea pensiilor, anume sistemul de contributivitate în cazul pensiilor speciale, lege care va fi analizată miercuri de CCR.

„Primul ordin pe care l-am emis în calitate de ministru are ca obiect constituirea unui task force, o echipă la nivelul Ministerului Muncii care nu face altceva decât să lucreze pe calendar, pe deadline-uri, pentru a fi foarte atenți în permanență cu ce avem de făcut pe țintele și jaloanele din PNRR. Ministerul Muncii înseamnă și bani dacă ne facem reformele la timp.

Mâine mă voi întâlni cu Banca Mondială iar joi voi avea o discuție cu Comisia Europeană. Va trebui să fim gata cu legea pensiilor pentru cererea de plată 3, atât cu așa-numitele pensii de serviciu, cât și cu pensiile de contributivitate. Suntem pregătiți în orice scenariu, inclusiv pentru cele de serviciu așteptăm decizia CCR de miercuri. Avem 3 scenarii posibile. Deja evaluăm indiferent care va fi decizia Curții”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, luni, la un post TV.

Dispar 200.000 de posturi din sistemul bugetar

Ministrul Muncii – Simona Bucura Oprescu a prezentat obiectivele în ceea ce privește sistemul bugetar. Aceasta pledează pentru o abordare mai eficientă și economii semnificative la stat. Potrivit ministrului, măsurile vizează atât cheltuielile directe, cât și cele indirecte, cu scopul de a optimiza funcționarea instituțiilor și de a crește eficiența administrativă.

„Aceste posturi dispărând din organigramele instituţiilor şi în cazul unde se mai puteau face angajări, aceste angajări nu vor exista (…) Şi atunci ceea ce ne dorim este un aparat bugetar mai suplu şi mai eficient, astfel încât să existe undeva echilibru între ceea ce produc cei din mediul privat şi cheltuielile publice”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.