Acasă Noutăți Suma astronomică pe care economia Germaniei o pierde pentru că nu găsește suficienţi angajați (studiu)

Suma astronomică pe care economia Germaniei o pierde pentru că nu găsește suficienţi angajați (studiu)

de Comunicatul
0 comentariu

Economia Germaniei va pierde anul acesta circa 49 de miliarde de euro, pe care companiile le-ar putea obţine dacă nu ar fi afectate de criza de forţă de muncă, potrivit unui studiu prezentat duminică de Institutul german pentru Cercetare Economică (IW), apropiat patronatelor.

Aproximativ 570.000 de locuri de muncă erau vacante anul trecut în companiile germane, în pofida unui nivel record de ocupare a forţei de muncă, de circa 45,9 milioane de angajaţi, potrivit EFE și dpa, preluate de Agerpres.

Problemele cauzate de numărul insuficient al lucrătorilor calificaţi vor continua să se acutizeze, pe măsură ce se fac simţite efectele îmbătrânirii populaţiei şi natalităţii reduse.

Specialștii estimează că în anul 2027 costul acestei crize a forţei de muncă în economia germană va ajunge la circa 74 de miliarde de euro.

Pentru a inversa această situaţie este necesară înlesnirea imigraţiei lucrătorilor calificaţi, semnalează Institutul german pentru Cercetare Economică (IW), ce susţine iniţiativele în acest sens, impulsionate de guvernul cancelarului Olaf Scholz, cum ar fi de exemplu cea referitoare la recunoaşterea calificărilor obţinute în străinătate.

Acelaşi institut mai cere măsuri pentru a stimula femeile să lucreze în perioada în care pot beneficia de concediu pentru creşterea copilului, cum ar fi de pildă crearea unor noi facilităţi pentru îngrijirea copiilor, şi, de asemenea, pentru a stimula persoanele ajunse la vârsta de pensionare să continue să lucreze.

Editor : B.P.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.