Acasă Noutăți SUA pregătesc următoarea generație de „avioane ale apocalipsei”, proiectate pentru a rezista unui război nuclear

SUA pregătesc următoarea generație de „avioane ale apocalipsei”, proiectate pentru a rezista unui război nuclear

de Comunicatul
0 comentariu

Locul de la clasa economic pe care ai stat când ai călătorit în Asia ar putea fi într-o zi același loc de unde arsenalul de arme nucleare al Statelor Unite va fi controlat, scrie CNN. Cinci avioane comerciale Boeing 747 operate în trecut de compania aeriană Korean Air au fost cumpărate de Sierra Nevada Corporation, care se ocupă de înlocuirea flotei de avioane militare de comandă și control, cunoscute ca „avioanele apocalipsei”, din dotarea forțelor aeriene americane.

Avioanele E-4B „Nightwatch” sunt proiectate să funcționeze ca centre de comandă și control pentru armata Statelor Unite în cazul unei situații de urgență națională în care centrele de comandă de la sol sunt distruse sau nu pot fi folosite, precum în cazul unui război nuclear.

Avioanele ar putea deveni „Pentagonul din cer”, având la bord președintele american, secretarul apărării și membri ai Comitetului Întrunit al Șefilor de Stat Major, care se numără printre cele peste 100 de persoane care au capacitatea de a controla, din avioanele apocalipsei, forțele americane din întreaga lume.

Avioanele ar putea deveni „Pentagonul din cer” al Statelor Unite - în cazul unui război nuclear, la bordul avionului s-ar urca președintele american, secretarul apărării și membri ai Comitetului Întrunit al Șefilor de Stat Major. Foto: Profimedia Images
Avioanele ar putea deveni „Pentagonul din cer” al Statelor Unite – în cazul unui război nuclear, la bordul avionului s-ar urca președintele american, secretarul apărării și membri ai Comitetului Întrunit al Șefilor de Stat Major. Foto: Profimedia Images

Avioanele Boeing E-4B Nightwatch sunt construite pentru a rezista efectelor unui puls electromagnetic – explozia de energie emisă de o explozie nucleară care poate „perturba și avaria permanent componente electrice și întregi sisteme din majoritatea sectoarelor de infrastructură și impacta infrastructura la scară largă”, potrivit Departamentului pentru Securitate Internă al Statelor Unite.

Cel puțin un avion al apocalipsei este în alertă 24/7 într-o bază militară americană undeva în lume.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite au acordat companiei Sierra Nevada un contract de 13 miliarde de dolari pentru a dezvolta și produce Survivable Airborne Operations Center, numele oficial al noului avion al apocalipsei. Proiectul ar urma să fie finalizat până în 2036.

Aircraft images.
Unul dintre cele 9 avioane Boeing 747-800 aparținând Korean Air. Cinci dintre ele au fost achiziționate de Sierra Nevada Corporation pentru dezvoltarea următoarei generații de avioane ale apocalipsei. Foto: Profimedia Images

Avioanele 747-800 ar fi o versiune mai avansată a seriei de avioane 747-200, care sunt mai vechi și mai mici, folosite pentru actualele avioane ale apocalipsei intrate în serviciul forțelor aeriene în anii ’80.

Korean Air, care a anunțat că vinde cinci dintre aeronavele sale companiei Sierra Nevada în schimbul a 675 de milioane de dolari, avea în dotare 9 avioane de pasageri 747-800 în octombrie 2023.

Editor : Raul Nețoiu

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.