Acasă Noutăți Spam mult peste medie și comentarii blocate temporar – nwradu blog

Spam mult peste medie și comentarii blocate temporar – nwradu blog

de Comunicatul
0 comentariu

Akismet, care este plugin-ul ce analizează fiecare comentariu în parte și le blochează pe cele spam, a dezactivat totul ieri. Eu folosesc un plan contra-cost care include 10.000 de analize per lună. Este cel mai puternic plan pe bani, exceptând variante Enterprise pentru care trebuie să-i contactezi separat.

De obicei site-ul stătea la o medie de 5.000 de analize (comentarii spam, adică) pe lună. În ultimele 3-4 luni, însă, numărul lor a crescut foarte mult, trecând de 10.000/lună, iar în iunie de 30.000/lună. Iulie se îndreaptă în aceeași direcție, cele 10.000 fiind epuizate în 10 zile.

Așa că Akismet a dezactivat totul după ce a ajuns la limită. Acum i-am contactat pentru a rezolva cumva cu ei această problemă. În paralel, m-am uitat prin spam și am blocat manual IP-urile celor mai des întâlnite surse de spam. Când ești însă în acest “business” de comentarii false, folosești o mulțime de IP-uri și VPN-uri și alte metode. Sunt, la propriu, mii de IP-uri din sute de clase diferite.

Încerc să o rezolv cu un firewall mai bun și cu un plugin de ReCaptcha, dar nu pare ușor de instalat în formularul meu de comentarii. Este work in progress, iar până atunci aprob manual comentariile.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.