Acasă Noutăți Soţ şi soţie, acuzaţi că au exploatat un bărbat fără adăpost şi cu probleme psihice

Soţ şi soţie, acuzaţi că au exploatat un bărbat fără adăpost şi cu probleme psihice

de Comunicatul
0 comentariu

Două persoane, soţ şi soţie, din localitatea Valea lui Mihai, sunt acuzate că au exploatat prin muncă un bărbat fără adăpost, care are probleme psihice, supunându-l, totodată, la violenţe fizice repetate şi tratamente degradante.

Potrivit unor comunicate transmise, vineri, de DIICOT şi IGPR, anchetatorii au efectuat două percheziţii domiciliare în localitatea Valea lui Mihai pentru documentarea activităţii infracţionale a două persoane, soţ şi soţie, de 64 şi 68 de ani, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în modalitatea exploatării prin muncă.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2011 – prezent, cei doi ar fi racolat un bărbat, de 43 de ani, fără adăpost, cu o situaţie materială precară, cu probleme psihice cunoscute şi, profitând de situaţia sa de vulnerabilitate, l-ar fi cazat în condiţii improprii, la ferma de animale pe care aceştia o deţin în proximitatea localităţii Valea lui Mihai, unde l-ar fi exploatat prin muncă zilnică, supunându-l la violenţe fizice repetate şi tratamente degradante”, arată anchetatorii.

De asemenea, cei doi l-ar fi deposedat de actele de identitate, actele medicale, l-ar fi privat de tratamentul necesar afecţiunilor de care suferă şi ar fi încasat ajutoarele sale sociale, aspecte ce au contribuit la vulnerabilitatea sa, creând condiţiile ideale exploatării.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate diferite înscrisuri, actul de identitate al bărbatului de 43 de ani, două dispozitive mobile de stocare a datelor informatice, precum şi 8.800 de euro.

În prezent persoana vătămată beneficiază de sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

În acest caz a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare la domiciliu a celor doi inculpaţi.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Editor : Liviu Cojan

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.