Acasă Noutăți Șoigu se laudă că Rusia își accelerează producția de tancuri și lansatoare de rachete

Șoigu se laudă că Rusia își accelerează producția de tancuri și lansatoare de rachete

de Comunicatul
0 comentariu

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt necesare mai multe eforturi pentru a creşte producţia de echipamente de protecţie a tancurilor, relatează Reuters, conform Agerpres. 

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat o înregistrare video care îl arată pe Serghei Şoigu vizitând o fabrică de tancuri din oraşul siberian Omsk şi întâlnindu-se cu muncitorii, pe care i-a lăudat pentru depăşirea planurilor de producţie.

Acesta a mai spus responsabililor unităţii industriale în imaginile video difuzate și că: „Uzina din Omsk şi-a făcut planul. Pot spune chiar că s-a înregistrat o depăşire a planului. Problemele şi sarcinile pe care le-am decis în timpul ultimei noastre vizite au fost aproape toate rezolvate”.

Construirea de noi tancuri este o necesitate pentru Rusia, din cauza pierderilor mari de echipamente în primii doi ani ai războiului declanşat de Kremlin în Ucraina. Institutul Internaţional pentru Studii Strategice a declarat în februarie că Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina, echivalentul întregii sale cantităţi active de dinaintea războiului, şi a fost nevoită să scoată din depozite tancuri vechi pentru a le înlocui pe cele scoase din uz.

Şoigu a dat ordin factorilor de răspundere din industria militară să crească producţia de echipamente de protecţie a tancurilor şi a declarat că aprovizionarea brigăzilor de reparare a tancurilor cu toate cele necesare este un domeniu cheie de interes. „Acum trebuie să creştem semnificativ kiturile suplimentare pe care trebuie să le punem pe vehiculele aflate în luptă”, a spus el.

Personalul din Omsk i-a transmis lui Şoigu că fabrica a crescut de 2,5 ori producţia de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă Solnţepek şi că o altă tranşă a noului model de tanc de luptă T-80BVM este gata să fie trimisă pe front.

Şefii de întreprinderi i-au declarat ministrului apărării că de anul trecut au angajat încă 1.200 de oameni şi că se lucrează non-stop în două schimburi pentru a extinde capacitatea de producţie.

Şoigu a subliniat, de asemenea, necesitatea producţiei de sisteme antidrone. De la începutul anului, Kievul a efectuat frecvent atacuri cu drone asupra infrastructurii energetice ruse, lovind unele rafinării importante de petrol din Rusia, al doilea mare exportator de petrol din lume, ceea ce a dus la o creştere a preţului la petrol, notează Reuters. 

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.