Acasă Noutăți Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac și astăzi cursurile în module. „Este total absurd!”

Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac și astăzi cursurile în module. „Este total absurd!”

de Comunicatul
0 comentariu

Supraaglomerarea din școli este o problemă tot mai gravă și mai des întâlnită. Potrivit statisticilor, 1 din 4 elevi români merge la ore în schimburi. În Timișoara, de exemplu, în cea mai plină unitate de învățământ cursurile se țin în module. Și, deși există o nouă clădire, terminată în proporție de 70%, lucrările bat pasul pe loc încă din primăvară.

La Școală Gimnazială nr. 30 din Timișoara învață peste 2.300 de elevi. Este, de altfel, cea mai aglomerată din județ.

“În total, 12 clase de la această unitate de învățământ nu mai învață în corpul principal de clădire, ci au fost mutate în aceste module. Modulele au fost montate pe terenul de sport din curtea școlii”, transmite Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24.

Chiar dacă elevii au condiții bune în clasele modulare, lipsa spațiului afectează desfășurarea orelor de curs.

“Dacă este vorba să comparăm cu corpurile noi care acum sunt în construcție probabil că ar fi o soluție mult mai bună”, spune Rocsanda Căprărescu, învățătoare.

Soluția a fost un proiect pe fonduri europene pentru extinderea școlii, însă lucrările au fost întrerupte.

“Este total absurd să avem două corpuri aproape gata și să nu le putem folosi, rugăm primăria să facă demersurile necesare, să fie mai atenți atunci când își iau firmele cu care lucrează pentru că chiar îi păcat de ele să nu le putem folosi”, este de părere un părinte.

“Noul corp de clădire al școlii a rămas la stadiul de execuție de 70% încă din primăvara acestui an, la același stadiu se află și acum pentru că primăria a dat în judecată firma care a lucrat aici”, transmite Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24.

Cei care au de suferit sunt elevii și profesorii.

“Există momente în care sunt obosiți și ar avea nevoie de un colișor unde să se relaxeze. Lucrăm pe grupuri încercăm să găsim diferite soluții pentru a putea desfășura activitățile”, Alina Magheț, învățătoare.

“Nu este firesc ca o școală care a dat atâtea performanțe județului Timiș să ajungă să strige după ajutor”, este de părere Ionela Fofiu, director adjunct Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara.

Autoritățile dau asigurări că într-o lună vor începe procedura de găsire a unui nou constructor.

“Termenul de execuție era de doi ani, 24 de luni și nu a fost respectat de către constructor. Acum se calculează aceste penalități”, Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara.

Jurnaliștii Digi24 au încercat să îi contacteze pe reprezentanții firmei de construcții care nu au fost de găsit pentru a oferi un punct de vedere.

Reporter: Mihai Vălușescu
Operator: Mihai Pop

Deși există o clădire nouă, elevii unei școli din Timiș fac cursurile în module. Sursa foto: Mihai Vălușescu (Digi24)
Deși există o clădire nouă, elevii unei școli din Timiș fac cursurile în module. Sursa foto: Mihai Vălușescu (Digi24)

Editor : Izabela Zaharia

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.