Acasă Noutăți Secretarul american al apărării Lloyd Austin face o vizită surpriză la Kiev

Secretarul american al apărării Lloyd Austin face o vizită surpriză la Kiev

de Comunicatul
0 comentariu

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a sosit luni la Kiev pentru o vizită neanunțată oficial. Acesta spune că a ajuns în capitala Ucrainei cu un „mesaj important”, a anunțat oficialul american platforma de socializare X (fostă Twitter), informează Reuters și TASS.

„Sunt astăzi aici pentru a transmite un mesaj important – Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina în lupta lor pentru libertate împotriva agresiunii Rusiei, atât acum, cât și în viitor”.

Oficialul american a postat și o fotografie, pe X (fostă Twitter) cu cu ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, la o gară din Kiev.

Secretarul de presă al Pentagonului, Patrick Ryder, a anunțat mai devreme că un grup occidental care coordonează livrările de arme către Ucraina va organiza o întâlnire de videoconferință în această săptămână, informează TASS.

Anterior, John Kirby, coordonatorul pentru comunicații strategice a Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, a declarat că administrația SUA a cheltuit 96% din fondurile alocate pentru Ucraina. Kirby a subliniat că lipsa unui ajutor major din partea SUA ar avea un impact negativ asupra capacității de apărare a Ucrainei.

Vizita oficialului american vine pe fondul diviziunii crescânde în privința ajutorului Ucrainei în legislatura SUA. 

Conferința industriei militare de la Washington urmează să aibă loc luna viitoare.

Acest eveniment, care va avea loc pe 6 și 7 decembrie, este menit să stimuleze producția internă de arme a Ucrainei, pe măsură ce lupta sa împotriva unei invazii rusești pe scară largă se apropie de doi ani.

Editor : M.I.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.