Acasă Noutăți Scumpiri URIAȘE în Postul Crăciunului – Prețurile legumelor și fructelor au explodat

Scumpiri URIAȘE în Postul Crăciunului – Prețurile legumelor și fructelor au explodat

de Comunicatul
0 comentariu

Scumpiri URIAȘE în Postul Crăciunului – Prețurile legumelor și fructelor au explodat

Scumpiri URIAȘE în Postul Crăciunului - Prețurile legumelor și fructelor au explodat
Scumpiri URIAȘE în Postul Crăciunului – Prețurile legumelor și fructelor au explodat

Postul Crăciunului a devenit o provocare pentru români, mai ales pentru cei cu venituri mici! Nici bine nu a început, iar prețurile legumelor și fructelor au explodat. În comparație cu anul trecut, prețurile au crescut vertiginos în piețe, iar clienții se lasă așteptați. Unele produse au fost incluse și pe lista alimentelor cu adaos comercial plafonat, însă ieftinirile sunt prea mici și nu sunt resimțite de români. Puțini sunt cei care reușesc să țină tot Postul din cauza prețurilor exagerat de mari.

Iar ceea ce ar fi trebuit să fie o perioadă de reculegere sufletească și de pregătire pentru sărbătorile de iarnă a devenit o provocare uriașă pentru milioane de români. Postul Crăciunului e tot mai greu de ținut din cauza prețurilor prea mari. Statisticile arată că legumele s-au scumpit chiar și cu 50%, iar cel mai mult plătim pentru cartofi, fasole, varză sau ardei.

„Prețurile sunt foarte mari. Varza aia mică era un leu și acum e 3 lei. N-am mai cumpărat roșii că sunt foarte scumpe, fasolea am cumpărat-o cu 12 lei”, a spus un cumpărător.

„Sunt aproape duble față de primăvară, ar trebui acum să fie mai ieftine. Un kilogram de roșii e 15 lei”, a spus un domn.

Iar cine vrea să mănânce alimente complexe are şi mai multe cheltuieli. Soia, ciupercile sau năutul, produse bogate în vitamine, nu sunt chiar pentru toate buzunarele.

Ușor nu este nici pentru producătorii agricoli. Unii spun că nu au modificat cu mult prețurile de anul trecut, dar le este greu să continue așa pentru că și ei trebuie să acopere cheltuielile. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.