Acasă Noutăți Scandal răsunător în parlamentul francez! Un senator a fost arestat, fiind suspectat că a drogat o deputată în vederea unei agresiuni sexuale

Scandal răsunător în parlamentul francez! Un senator a fost arestat, fiind suspectat că a drogat o deputată în vederea unei agresiuni sexuale

de Comunicatul
0 comentariu

Senatorul Joël Guerriau, membru al grupului de centru-dreapta Les Indépendants, a fost plasat joi în arest preventiv la Paris, fiind suspectat că a drogat o deputată în vederea comiterii unei agresiuni sexuale, transmite AFP preluată de Ziare.com. Ulterior, informația a fost confirmată și de Parchet.

Potrivit Parchetului, senatorul a fost plasat în arest preventiv sub acuzaţia de “administrare unei persoane, fără ştirea acesteia, a unei substanţe de natură să îi afecteze discernământul sau controlul asupra propriilor acţiuni în vederea comiterii unui viol sau a unei agresiuni sexuale”. Incidentul ar fi avut loc marţi seara, iar cea care a făcut o plângere în acest sens este chiar victima, “o femeie”. Mai multe surse apropiate de acest caz au confirmat pentru AFP că femeia ar fi, de fapt, o deputată. Parchetul a refuzat să comenteze această informație.

Avocatul lui Guerriau s-a declarat “indignat să vadă că elemente ale anchetei ajung în presă”. “Fie procurorul este responsabil de acest lucru şi sunt indignat de acest lucru încă o dată, fie procurorul nu are nicio legătură cu acest lucru şi trebuie, prin urmare, să pună la îndoială identitatea autorului acestei încălcări şi să investigheze.

În ceea ce priveşte fondul cauzei, nu voi da nicio informaţie, nu numai pentru că sunt obligat să respect secretul anchetei, dar mai ales din respect pentru clientul meu şi pentru denunţător, al cărui nume sunt surprins că nu a fost dezvăluit, spre deosebire de cel al clientului meu”, a declarat pentru AFP Rémi-Pierre Drai, avocatul lui Guerriau.

Victima s-ar fi simţit rău după ce a băut marţi seară la domiciliul din Paris al senatorului în vârstă de 66 de ani, cu care nu a avut o relaţie intimă, a confirmat procurorul general. 

Potrivit Parchetului, Guerriau a fost interogat şi apoi reţinut de către anchetatorii în cadrul anchetei deschise pentru flagrant delict, procedură care face ca acesta să nu fie nevoit să ceară ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Postul de radio RMC a relatat că au fost efectuate percheziţii la biroul senatorului, dar şi la domiciliul acestuia, unde anchetatorii au găsit ecstasy, fapt confirmat de procurorul general.

Bancher de profesie, Joël Guerriau a fost ales în camera superioară din 2011 şi este secretar al Senatului şi vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe, apărare şi forţe armate. În ultimele luni, el a apărut în mai multe rânduri alături de fostul prim-ministru Edouard Philippe.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.