Acasă Noutăți Scandal imens în SUA: Joe Biden a anunțat că sărbătorește duminica Paștelui și ziua vizibilității persoanelor transexuale. Adversarii politici sunt oripilați

Scandal imens în SUA: Joe Biden a anunțat că sărbătorește duminica Paștelui și ziua vizibilității persoanelor transexuale. Adversarii politici sunt oripilați

de Comunicatul
0 comentariu

Ziua drepturilor persoanelor transsexuale, sărbătorită în întreaga lume la 31 martie, coincide anul acesta cu sărbătoarea Paştelui, a cărei dată se schimbă în fiecare an.

Polemica a început odată cu publicarea, vineri, a unui comunicat de presă al Casei Albe care recunoştea această zi internaţională, sărbătorită de Joe Biden încă de la începutul mandatului său.

Această declaraţie a fost calificată drept o “blasfemie” de către o purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump, care a acuzat sâmbătă administraţia Biden că a efectuat un “atac (…) la adresa credinţei creştine” şi a pretins “scuze”.

“Preşedinţia Biden a trădat principiul central al Paştelui, şi anume învierea lui Iisus Hristos”, a adăugat liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, calificând gestul drept “scandalos şi odios”.

În schimb, Casa Albă i-a acuzat pe republicani că încearcă “să dezbine” şi a condamnat “retorica plină de ură şi necinste”.

Preşedintele Biden “luptă pentru a aduce oamenii împreună şi pentru a apăra demnitatea şi libertăţile fiecărui american” şi “nu va abuza niciodată de credinţa sa pentru câştig sau profit politic”, a declarat purtătorul de cuvânt Andrew Bates.

Donald Trump, care a făcut apeluri repetate la cercurile evanghelice de la alegerea sa în 2016, a anunţat la începutul acestei săptămâni un parteneriat cu o vedetă de muzică country pentru a oferi Biblii, care se vând la preţul de 59,99 dolari bucata, scrie agenţia de presă citată.

Subliniind discriminarea suferită de persoanele transsexuale, senatorul democrat şi pastorul Raphael Warnock a respins duminică acuzaţiile conservatorilor, calificându-le drept “contrare credinţei creştine”.

Joe Biden şi Donald Trump, care s-au confruntat deja la urnele de vot în 2020, au garanţia că vor câştiga în această vară nominalizările partidelor lor pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. 
 

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.