Acasă Noutăți Rute alternative de trecere a frontierei cât timp se vor desfășura reparații la Podul Giurgiu – Ruse

Rute alternative de trecere a frontierei cât timp se vor desfășura reparații la Podul Giurgiu – Ruse

de Comunicatul
0 comentariu

Pe data de 10 iulie vor începe lucrări de reparații la Podul Giurgiu – Ruse. Acestea vor avea loc pe partea bulgară, în plin sezon al concediilor, iar timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie în această secţiune este de aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi. În aceste condiții, românii se așteaptă la blocaje și ore bune pierdute pe drum, însă există și rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria sau Grecia.  

Andreea Crăciunecu, jurnalist Digi24: În fiecare sezon estival, Podul Giurgiu-Ruse este tranzitat de peste un milion de români. Prin urmare, este de știut că se va circula pe o singură bandă alternativ, iar circulația va fi dirijată cu ajutorul semafoarelor. Însă, dacă vrem să evităm aglomerația de pe pod, trebuie să știm că există rute alternative pentru trecerea punctului de frontieră. 

De exemplu, în Dolj pe la Podul Vidin-Calafat, în Constanța pe la Negru Vodă sau pe la punctul Silistra-Ostrov-Călărași. De asemenea, este bine de știut faptul că avem și variante de trecere cu bacul. Dacă șoferii doresc acest lucru, trebuie să treacă Dunărea pe la Zimnicea și Bechet. În cazul în care vrem să ne întoarcem în România, totuși, pe podul de la Giurgiu-Ruse, Ministerul de Interne vine cu câteva recomandări pentru a economisi timpii de așteptare, și anume spun să venim cu sume pregătite pentru taxa de pod: vorbim aici de doi euro sau patru leva sau, pur și simplu, să plătim cu cardul. 

De asemenea, o altă recomandare este aceea de a stabili din timp rutele și programul, atât pasagerii care merg în vacanță, cât și transportatorii, și să ia în calcul un timp mult mai mare de așteptare la trecerea punctului de frontieră față de cel cu care erau obișnuiți. 

Editor : C.S.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.