Acasă Noutăți Ruso-ucraineanul prins în Franţa cu explozibili a fost inculpat şi încarcerat. A fost înrolat doi ani în armata rusă

Ruso-ucraineanul prins în Franţa cu explozibili a fost inculpat şi încarcerat. A fost înrolat doi ani în armata rusă

de Comunicatul
0 comentariu

Tânărul ruso-ucrainean suspectat că ar fi plănuit un atac violent în Franţa şi care a fost arestat într-un hotel din apropierea aeroportului Roissy-Charles de Gaulle a fost pus sub acuzare şi încarcerat vineri la Paris, a anunţat Parchetul naţional antiterorist, potrivit AFP, preluată de News.ro.

El fusese prezentat în cursul după-amiezii unui judecător de instrucţie antiterorist.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, originar din Donbas şi sosit “de curând” în Franţa, potrivit unei surse apropiate anchetei, a fost prins de anchetatori din întâmplare: el a suferit arsuri la cap din cauza unui dispozitiv exploziv în camera sa de hotel de la Roissy, un incident ce a necesitat intervenţia pompierilor.

După ce a primit îngrijiri, a fost plasat în custodia poliţiei timp de patru zile la Direcţia Generală de Securitate Internă (DGSI).

El a fost pus sub acuzare vineri şi apoi încarcerat după o audiere în faţa unui judecător de libertate şi de detenţie, aşa cum a cerut Parchetul antiterorist.

Parchetul Naţional Antiterorism (Pnat) a deschis marţi o anchetă pentru participare la o asociaţie teroristă criminală şi deţinere de explozibili sau de substanţe destinate să formeze un explozibil în legătură cu o acţiune teroristă. Avocatul său, Louis Gloria, a refuzat să comenteze.

În camera de hotel a suspectului, anchetatorii au găsit “produse şi materiale destinate fabricării de dispozitive explozive”, potrivit Pnat. Au fost găsite telefoane mobile folosite pentru fabricarea de dispozitive explozive şi urme de nitrat de amoniu, a precizat sursa apropiată anchetei.

Suspectul, de origine ucraineană, dobândise cetăţenia rusă “în urmă cu câţiva ani”, a declarat vineri o altă sursă apropiată cazului, confirmând o informaţie din Le Monde.

Potrivit sursei apropiate anchetei, primele indicii erau că acesta era “pro-rus” după ce “a luptat timp de doi ani în armata rusă”.

Avocatul său, Louis Gloria, a refuzat să comenteze.

El a fost arestat chiar în momentul în care Franţa găzduia un număr mare de reprezentanţi politici occidentali pentru ceremoniile de comemorare a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia.

Editor : I.C

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.