Acasă Noutăți Rusia va urmări cu „maximă atenţie” summitul NATO. Peskov: „E o alianță care ne consideră un inamic”

Rusia va urmări cu „maximă atenţie” summitul NATO. Peskov: „E o alianță care ne consideră un inamic”

de Comunicatul
0 comentariu

Kremlinul a precizat marţi că urmăreşte cu „maximă atenţie” summitul NATO care începe marţi la Washington, dat fiind faptul că „Alianţa Nord-Atlantică consideră Rusia drept inamicul său”, relatează AFP, EFE şi Reuters, citate de Agerpres.

„Aceasta este o alianţă care consideră Rusia drept inamic, adversar. Este o alianţă care a declarat în mai multe rânduri, în mod deschis, că obiectivul său este să provoace o înfrângere strategică Rusiei pe câmpul de luptă. Acesta este motivul pentru care vom urmări cu cea mai mare atenţie retorica discuţiilor care vor avea loc şi deciziile ce vor fi luate”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în cadrul conferinţei de presă zilnice.

În plus, a subliniat Peskov, NATO este un bloc care este „direct implicat în conflictul ucrainean de partea Ucrainei”.

Liderii ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care s-a extins la 32 de membri pentru a include Finlanda şi Suedia după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, se reunesc marţi la Washington pentru un summit destinat să confirme sprijinul său pentru Ucraina, dar dominat de un climat de incertitudine politică înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA în noiembrie.

Ţările NATO furnizează de la începutul conflictului un ajutor militar vital Ucrainei

Ţările NATO furnizează de la începutul conflictului un ajutor militar vital Ucrainei, chiar dacă Kievul deplânge faptul că acest sprijin este insuficient pentru a respinge armata rusă de pe teritoriul său.

Preşedintele Volodimir Zelenski, care va participa la summit, ar urma să pledeze pe lângă aliaţii săi occidentali pentru livrarea de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, la o zi după noi atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra oraşelor ucrainene, care au făcut cel puţin 37 de morţi şi 150 de răniţi, în special la spitalul pediatric din Kiev, distrus parţial.

Peskov a reiterat marţi poziţia rusă, susţinând că Rusia „nu loveşte ţinte civile” şi atribuind antiaerienei ucrainene responsabilitatea pentru aceasta, contrar dovezilor de pe teren.

Ucraina a declarat că o rachetă rusească de croazieră de tip Kh-101 a lovit direct spitalul pediatric Ohmatdet din capitala ucraineană, cel mai mare spital de copii ţară, în timpul celui mai devastator atac cu rachete din ultimul timp asupra ţării, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 41 de civili, conform noului bilanţ al victimelor anunţat de Kiev.

Editor : Bianca Chirilă

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.