Acasă Noutăți Rusia dă vina pe SUA pentru atacurile cu arme americane lansate din Ucraina, care au ucis mai multe persoane în Belgorod

Rusia dă vina pe SUA pentru atacurile cu arme americane lansate din Ucraina, care au ucis mai multe persoane în Belgorod

de Comunicatul
0 comentariu

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat vineri că Ucraina a folosit rachete furnizate de SUA pentru a ucide femei şi copii în sudul Rusiei, în regiunea Belgorod, şi a susţinut că vina este a Washingtonului, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

Zaharova s-a referit la pierderile de vieţi de săptămâna trecută, din regiunea Belgorod, după ce Statele Unite şi-au dat acordul ca Ucraina să folosească armamentul american împotriva unor obiective de pe teritoriul Rusiei, pentru apărarea regiunii ucrainene Harkov în care se desfășoară o ofensivă militară rusă. 

Reprezentanta diplomaţiei ruse a declarat că unda verde primită de la Washington pentru astfel de atacuri reprezintă „o mărturisire” a uciderii unor femei şi copii în regiunea Belgorod. „Fragmente de (rachete) HIMARS vor servi drept dovezi directe”, a spus ea în faţa reprezentanţilor presei, fără a prezenta imagini cu astfel de obiecte şi fără a preciza câte victime şi-au pierdut viaţa în incidentul la care se referea.

Reuters precizează că nu a fost în măsură să verifice independent acuzaţiile, iar Ucraina şi SUA nu au comentat imediat.

Editor : C.S.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.