Acasă Noutăți Rusia a „rezolvat” problema tezaurului României: „Nu datorăm nimănui, nimic!”

Rusia a „rezolvat” problema tezaurului României: „Nu datorăm nimănui, nimic!”

de Comunicatul
0 comentariu
Tezaurul României la Moscova
Tezaurul României la Moscova

Deși România nu își făcea speranțe că va rezolva situația tezaurului de la Moscova prea curând, Kremlinul a ținut să pună lucrurile la punct, ca să se termine cu speculațiile. 

Dialogul dintre Rusia și România privind rezoluția Parlamentului European (PE) prin care se cere Federației Ruse să-și returneze aurul României este imposibil din cauza politizării subiectului, trebuie închis. Această opinie a fost exprimată de reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru cooperare culturală internațională, Mihail Shvydkoy, într-un interviu acordat TASS la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF).

„Nu vom conduce un dialog în condițiile actuale cu niciunul dintre statele străine neprietenoase. Odată a fost creată o comisie guvernamentală pe aurul românesc, care nu a dat niciun rezultat. Mi se pare, în general, că acest subiect ar trebui închis în principiu. Din mai multe motive. În primul rând, din cauza contextului actual, România adoptă aceeași poziție europeană solidară față de Rusia, așa că nu poate exista deloc dialog pe această temă. Adică trebuie să existe dialog, trebuie menținut pe niște probleme vitale. acest subiect este destul de politizat din punctul meu de vedere”, a spus interlocutorul agenției.

Potrivit lui Shvydkoy, „indiferent ce scriu diplomații români” și „indiferent ce documente transmit pe canale diplomatice”, Rusia nu va conduce acest dialog. „Rusia nu datorează nimic nimănui”, a subliniat el.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.