Acasă Noutăți Rugăciunea de marți, către Dumnezeu Atotputernicul. Te ferește de ghinion și îți oferă protecție

Rugăciunea de marți, către Dumnezeu Atotputernicul. Te ferește de ghinion și îți oferă protecție

de Comunicatul
0 comentariu

Rugăciunea de marți

Doamne, Dumnezeul meu, osândit stau înaintea feței Tale celei sfinte, și-mi mărturisesc nevrednicia, neputința și sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ție:

O, izvor dulce și noianul îndurării, deschide stavilele cerului și plouă asupra mea bunătățile îndurării Tale.

Pentru ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl și să curățesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căință tare și adevarată. Și ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic:

Rugăciunea de vineri. Te scapă de necazuri și de durere

O, învățatorule al pocăinței și mărite Prorocule, care ești mai mare decât toți prorocii. Precum însuși Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos. Tu care L-ai botezat în Iordan și ai văzut cerurile deschizându-se. Tu care ai auzit glasul Părintelui ceresc și ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea Judecătorului veșnic, și fă-L să se îndure de mine, căci ai multă îndrăzneală la iubirea Lui.

Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat și strică cugetele mele cele rele și mă întărește să-mi petrec viața pe calea cea buna a lui Dumnezeu.

O, Prorocule, luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le țin minte și să le păzesc până la sfârșitul vieții mele. Și să stai lângă mine în ora morții mele. Să mă duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă și pentru toată lumea. Ca Dumnezeu să dea ajutor creștinilor, și celor vii și celor adormiți, să-i odihnească în necazurile cele multe. Să le dea toate cele de trebuință și să-i învrednicească Împărăției Sale. Amin.

Doamne Dumnezeule primește-mi Rugăciunea de marți pentru luminarea minții și pentru iertarea păcatelor mele. Amin.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.