Acasă Noutăți România se topește! Valul de aer fierbinte aduce 39 de grade Celsius la umbră

România se topește! Valul de aer fierbinte aduce 39 de grade Celsius la umbră

de Comunicatul
0 comentariu

Creștere alarmantă a temperaturilor în România. Care sunt cele mai afectate zone

„Ne aşteptăm la un val de căldură prelungit, mai intens și mai persistent, atât în ceea ce privește aria afectată, cât și valorile de temperatură. Vom avea o perioadă caniculară cu temperaturi în creștere de la o zi la alta. Noul val de căldură va dura mai mult și va avea un indice de confort termic ridicat. Temperaturile au depășit deja 36-37 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) a trecut pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi ce nu vor coborî sub 20 de grade Celsius,” a declarat Elena Mateescu.

În vestul și sudul țării, temperaturile la umbră au atins 36-37 de grade, cu temperaturi resimțite de 39-40 de grade. Indicele temperatură-umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități, afectând regiunile aflate sub incidența Codului Galben, precum Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea sudică a Moldovei. În zonele urbane aglomerate, temperaturile resimțite vor ajunge până la 45 de grade Celsius.

Prognoza pentru zilele următoare

„Mâine, aria județelor sub incidența Codului Galben se va extinde, iar temperaturile vor crește, atingând 35-37 de grade, posibil local în sudul țării până la 38-39 de grade la umbră. Nopțile vor rămâne tropicale, cu minime de peste 20 de grade, și se vor înregistra valori minime de până la 23-24 de grade, semn că valul de căldură va fi intens și disconfortul termic accentuat. De la mijlocul săptămânii, mai ales începând de joi, nu excludem primele valori de 40 de grade din această vară, la umbră,” a precizat Elena Mateescu.

Cod galben în România

Astăzi, este în vigoare un Cod Galben pentru aproape toată țara, meteorologii anunțând caniculă în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce vor ajunge la 39 de grade în sud. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, Moldova, Maramureș și sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade și local 38-39 de grade în sud, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Imagine

                Cod galben de canciulă în România / Sursa foto – ANM

Valul de căldură va continua să se intensifice în toată țara, avertizează ANM.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.