Acasă Noutăți România se află între țările din UE cu cea mai importantă creștere la capitolul construcții

România se află între țările din UE cu cea mai importantă creștere la capitolul construcții

de Comunicatul
0 comentariu

Lucrările de construcţii au crescut cu 0,1% în Uniunea Europeană şi au scăzut cu 0,3% în zona euro, în septembrie comparativ cu perioada similară din 2022. Slovenia, Polonia şi România sunt statele membre UE cu cea mai importantă creştere, arată datele publicate luni de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii în septembrie au fost în Slovenia (32,1%), Polonia (13,8%) şi România (10,9%), cel mai semnificativ declin fiind în Finlanda (minus 6,2%), Spania (minus 6,1%) şi Ungaria (minus 6%).

Datele Eurostat arată că, în septembrie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,5% în Uniunea Europeană, după ce în august se înregistrase un declin de 1,1% în zona euro şi de 0,8% în UE.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în septembrie au fost în Slovenia (7,4%), Polonia (3,6%) şi Slovacia (2,3%), cele mai semnificative scăderi fiind în România şi Ungaria (ambele cu minus 1,9%), Portugalia (minus 1,2%) şi Austria (minus 0,9%).

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.