Acasă Noutăți Româncă arestată în Spania. A vrut să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Ea și complicii săi au legături cu celebrul cartel mexican Sinaloa

Româncă arestată în Spania. A vrut să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Ea și complicii săi au legături cu celebrul cartel mexican Sinaloa

de Comunicatul
0 comentariu

Româncă arestată în Spania. A vrut să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Ea și complicii săi au legături cu celebrul cartel mexican Sinaloa

Românca, alături de alți complici, voia să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Foto/Profimedia
Românca, alături de alți complici, voia să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Foto/Profimedia

Acțiune de amploare a poliției din Spania, care a destructurat un grup mafiot cu legături directe la celebrul cartel mexican Sinaloa. Traficanții voiau să introducă în Europa aproape 2 tone de droguri. Printre cei prinși se numără și o româncă, ce are legături directe cu celebrii traficanți mexicani.

Poliţia spaniolă a anunţat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamină pe care unul dintre cele două carteluri mexicane cele mai redutabile, cartelul Sinaloa, încerca să le distribuie în Europa, şi a arestat cinci persoane, printre care liderul mexican al operaţiunii şi o româncă, informează AFP și Agerpres.

Drogul a fost descoperit în regiunea Alicante, în estul Spaniei, şi aceasta este “cea mai mare cantitate de acest drog confiscată în Spania şi a doua cea mai mare din Europa”, a anunţat Antonio Martinez-Duarte, şeful unităţii pentru combaterea traficului de droguri şi a crimei organizate din cadrul poliţiei spaniole, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Printre persoanele arestate se numără un cetăţean mexican, care are legături cu cartelul Sinaloa, potrivit schimburilor noastre de informaţii cu autorităţile mexicane”, a continuat el fără a preciza numele suspectului, însărcinat să recepţioneze drogul în Spania, apoi să-l distribuie în Europa.

Cartelul Sinaloa este unul dintre grupurile criminale cele mai vechi, mai importante şi mai violente din Mexic, şi a cărui influenţă rămâne puternică în pofida arestării fondatorului său Joaquin “El Chapo” Guzman sau, mai recent, a fiului său Ovidio, în ianuarie 2023. Ambiţii au fost extrădaţi şi plasaţi în detenţie în SUA.

O româncă arestată

De asemenea, poliţia spaniolă a confiscat bani lichizi, cinci autoturisme, acte şi o armă de foc.

O româncă şi trei spanioli au fost arestaţi, în afară de mexicanul de la conducerea operaţiunii.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.