Acasă Noutăți Revoluție în Franța: Macron anunţă dizolvarea Adunării Naţionale după victoria extremei drepte la alegerile europene

Revoluție în Franța: Macron anunţă dizolvarea Adunării Naţionale după victoria extremei drepte la alegerile europene

de Comunicatul
0 comentariu

Revoluție în Franța: Macron anunţă dizolvarea Adunării Naţionale după victoria extremei drepte la alegerile europene

Emmanuel Macron. Foto: Profimedia
Emmanuel Macron. Foto: Profimedia

Victoria zdrobitoară a extremei drepte în alegerile europarlamentare a produs o adevărată revoluție în Franța. Într-o alocuțiune televizată, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat dizolvarea Adunării Naţionale şi organizarea de noi alegeri legislative.

“Voi semna în câteva momente decretul de convocare a alegerilor legislative care vor avea loc la 30 iunie pentru primul tur şi la 7 iulie pentru al doilea” tur de scrutin, a declarat şeful statului francez într-un discurs televizat după anunţarea rezultatelor alegerilor europene, al căror rezultat “nu este un rezultat bun pentru partidele care apără Europa”.

Adunarea Naţională (RN) a Marinei Le Pen, de extremă dreapta, a obţinut între 31,5% şi 32,4% din voturi (31 de mandate) la alegerile europene de duminică din Franţa, mai mult decât dublu faţă de partidul preşedintelui Emmanuel Macron, care se clasează pe locul al doilea cu 15,2% din voturi (14 europarlamentari), conform unor exit-polluri realizate de institutele de sondare Ifop şi Ipsos, informează EFE şi AFP.

Ascensiunea extremei drepte în Franța: Partidul Marinei Le Pen obţine mai mult decât dublu faţă de formațiunea lui Macron

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.