Acasă Noutăți Război în Ucraina – Ziua 635 – Zelenski solicită schimbări rapide în operațiunile armatei ucrainene

Război în Ucraina – Ziua 635 – Zelenski solicită schimbări rapide în operațiunile armatei ucrainene

de Comunicatul
0 comentariu

Măsura lui Zelenski a fost anunţată în timp ce se întâlnea cu ministrul Apărării, Rustem Umerov, şi a coincis cu dezbaterea privind desfăşurarea războiului împotriva Rusiei, care durează de 20 de luni, existând întrebări cu privire la rapiditatea cu care se desfăşoară contraofensiva în est şi sud.

“În cadrul întâlnirii de astăzi cu ministrul Apărării Umerov, au fost stabilite priorităţile”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn. “A mai rămas puţin timp pentru a aştepta rezultate. Este nevoie de acţiuni rapide pentru schimbările viitoare”.

Zelenski a declarat că a înlocuit-o pe generalul-maior Tetiana Ostashchenko din funcţia de comandant al Forţelor Medicale ale Forţelor Armate.

“Sarcina este clară, aşa cum a fost subliniat în mod repetat în societate, în special în rândul medicilor de luptă, avem nevoie de un nivel fundamental nou de sprijin medical pentru soldaţii noştri”, a spus el.

Acest lucru, a spus el, include o serie de aspecte: garouri mai bune, digitalizare şi o mai bună comunicare.

Umerov a recunoscut schimbarea pe aplicaţia Telegram şi a stabilit ca priorităţi principale digitalizarea, “medicina tactică” şi rotaţia militarilor.

Armata ucraineană raportează progrese în recucerirea zonelor ocupate în est şi sud şi săptămâna trecută a spus că trupele au preluat controlul asupra zonelor de pe malul estic al râului Dnipro, în sudul regiunii Herson.

Comandantul suprem ucrainean, generalul Valeri Zalujnîi, într-un eseu publicat luna aceasta, a declarat că războiul intră într-o nouă etapă de uzură şi că Ucraina are nevoie de tehnologie mai sofisticată pentru a contracara armata rusă.

Deşi a afirmat în repetate rânduri că progresele vor necesita timp, Zelenski a negat că războiul se află în impas şi a cerut partenerilor occidentali ai Kievului, în principal Statelor Unite, să menţină nivelurile de sprijin militar.

Ostashchenko a fost înlocuită cu generalul-maior Anatoliy Kazmirchuk, şeful unei clinici militare din Kiev.

Demiterea sa a avut loc la o săptămână după ce un post de ştiri ucrainean a sugerat că îndepărtarea sa, precum şi a altora, era iminentă în urma unor consultări cu paramedicii şi alţi oficiali responsabili de furnizarea de sprijin pentru armată.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.