Acasă Noutăți Racheta cu satelitul spion nord-coreean a explodat. Phenianul anunță eșecul imediat după ce a transmis Japoniei că o va lansa

Racheta cu satelitul spion nord-coreean a explodat. Phenianul anunță eșecul imediat după ce a transmis Japoniei că o va lansa

de Comunicatul
0 comentariu

Coreea de Nord a transmis că încercarea sa de a lansa un nou satelit militar de recunoaștere s-a încheiat cu un eșec, luni, când un motor de rachetă nou dezvoltat a explodat în zbor. Tentativa de lansare a rachetei a survenit la doar câteva ore după ce Phenianul a emis un avertisment că va încerca să lanseze un satelit militar până pe 4 iunie.

„Lansarea noii rachete care transporta satelitul a eșuat. Aceasta a explodat în aer în timpul primei etape a zborului”, a declarat directorul general adjunct al Administrației Naționale pentru Tehnologia Aerospațială din Coreea de Nord într-un raport difuzat de presa de stat, citat de Reuters.

O analiză inițială a sugerat că la baza eșecului ar fi un motor de rachetă cu combustibil lichid, nou dezvoltat, dar alte cauze posibile au fost investigate, se arată în raport.

Coreea de Nord a tras proiectilul în largul coastei sale de vest, în jurul orei 22:44. (1344 GMT), a declarat șefii de stat major comun (JCS) din Coreea de Sud.

JCS a transmis că a detectat o cantitate mare de resturi de la rachetă în mare la doar două minute după lansare.

Obiectul lansat de Coreea de Nord a dispărut deasupra Mării Galbene, a declarat reporterilor secretarul șef al cabinetului japonez Yoshimasa Hayashi.

„Aceste lansări încalcă rezoluțiile relevante ale consiliului de securitate și reprezintă o problemă serioasă privind siguranța poporului nostru”, a spus Hayashi.

Statele Unite au denunțat, de asemenea, lansarea ca fiind o „încălcare deșănțată” a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

„Această lansare a implicat tehnologii care sunt direct legate de programul de rachete balistice intercontinentale (al Coreei de Nord)”, a declarat Comandamentul Indo-Pacific al SUA într-un comunicat.

Lansarea a avut loc la câteva ore după ce China, Coreea de Sud și Japonia au încheiat un summit trilateral la Seul.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și premierul japonez Fumio Kishida au cerut Coreei de Nord să nu continue lansarea, după avertismentul Coreei de Nord care anunța că va încerca o nouă poziționare a unui satelit pe orbită, între 27 mai și 4 iunie. Premierul chinez Li Qiang nu a menționat lansarea, dar a cerut tuturor părților să reducă tensiunile din peninsulă.

Radiodifuzorul public japonez NHK a arătat un videoclip cu ceea ce părea a fi un punct portocaliu zburând pe cerul nopții și apoi izbucnind în flăcări într-o zonă apropiată de granița dintre China și Coreea de Nord.

Au fost declanșate alerte publice în mai multe zone din Japonia, care au fost ulterior retrase după ce a devenit clar că racheta nu va zbura deasupra insulelor.

Editor : M.I.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.