Acasă Noutăți Putin l-a înlăturat pe Şoigu

Putin l-a înlăturat pe Şoigu

de Comunicatul
0 comentariu

Președintele rus Vladimir Putin l-a înlocuit pe Serghei Șoigu, aliatul său pe termen lung, din funcția de ministrul al apărării, la peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina, a anunțat duminică Camera Superioară a Parlamentului.

După ce Mihail Mișustin a fost confirmat ca premier de către Duma de Stat, vineri, acesta a prezentat lista cu miniștrii din noul Executiv, care conform legii trebuie format după depunerea jurământului președintelui.

Dar, potrivit Constituţiei, premierul nu poate propune Dumei de Stat candidaţii pentru ministerele care îi raportează direct preşedintelui Federaţiei Ruse. Acestea sunt Ministerul de Interne, Ministerul de Externe, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării şi Ministerul Justiţiei.

Astfel că, Vladimir Putin numește candidaţii la posturile de şefi ai acestor ministere şi teoretic se consultă cu Consiliul Federaţiei.

Duminică, Camera Superioară a Parlamentului a transmis că Putin l-a desemnat pe Andrei Belousov, fost vicepremier, drept nou ministru al Apărării, în locul aliatului său Serghei Șoigu, scrie Reuters.

În guvernul anterior, Belousov a fost prim-viceprim-ministru. Andrei Belousov, în vârstă de 65 de ani, a fost în diferite momente consilier al preşedintelui Vladimir Putin pe probleme economice, ministru al dezvoltării economice, director al Departamentului de Economie şi Finanţe al Biroului guvernamental rus, director general al Centrului de Analiză Macroeconomică şi Previziuni pe termen scurt şi a lucrat la Academia de Ştiinţe a URSS, devenită apoi Academia Rusă de Ştiinţe, între 1981 şi 2006, notează News.ro.

Belousov a ocupat, de asemenea, funcţia de şef interimar al Cabinetului de Miniştri în perioada 30 aprilie – 19 mai 2020, când premierul Mihail Mişustin a fost spitalizat din cauza infecţiei cu coronavirus. 

Valeri Ghersimov, șeful Statului Major General al Rusiei, și Serghei Lavrov, ministru de Externe, rămân în funcții.

Şoigu urmează să devină secretar al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, post ocupat până acum de Nikolai Patruşev. Acesta a fost demis de Putin și va fi numit într-o nouă funcţie, în cadrul complexului militar-industrial.

Editor : M.I.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.