Acasă Noutăți „Primul caz din istorie”. Ucrainenii au reușit să lovească cel mai modern avion al rușilor, Su-57, la 600 km de linia frontului

„Primul caz din istorie”. Ucrainenii au reușit să lovească cel mai modern avion al rușilor, Su-57, la 600 km de linia frontului

de Comunicatul
0 comentariu

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene (GUR) a anunțat duminică o lovitură grea pe care a primit-o armata rusă: un avion de luptă Su-57, cel mai modern al forțelor aeriene ale Moscovei, ar fi fost lovit pe pista unui aerodrom militar din Rusia, la aproape 600 de kilometri de linia frontului. Su-57 este un avion multirol de generația a cincea și doar câteva exemplare au fost fabricate până acum.

„La 8 iunie 2024, un avion de luptă multirol Su-57 al statului agresor a fost lovit pe pista aerodromului Ahtubinsk din regiunea Astrahan (la Marea Caspică – n.r.) a Federației Ruse, situat la 589 de kilometri de linia de luptă. Acest lucru este evidențiat de imaginile din satelit ale aeronavei care parchează pe aerodromul inamic”, arată GUR într-un comunicat de presă remis duminică.

Serviciul de spionaj militar a publicat și imagini din satelit în care susține că apare aparatul de zbor surprins în zile diferite, înainte și după ce a fost avariat. 

„Imaginile arată că, pe 7 iunie, Su-57 stătea intact, iar pe 8, în apropierea acestuia se aflau resturi de la explozie și pete caracteristice de foc provocate de incendii.”

Su-57 este cel mai modern avion de luptă al Moscovei, care poate folosi rachete X-59 și X-69 pentru atac, mai arată comunicatul GUR, adăugând că există puține astfel de aparate în dotarea forțelor ruse.

„Avarierea Su-57 este primul caz de acest fel din istorie”, mai precizează spionajul militar ucrainean.

Știrea a fost preluată și s-a viralizat imediat pe conturile media ucrainene de pe rețelele sociale.

su-57 (2)
Avionul Su-57 utilizează tehnologia „stealth” pentru a fi mai greu de detectat de sistemele radar. Foto: Profimedia Images

Editor : Bogdan Păcurar

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.