Acasă Noutăți Prim-ministra Danemarcei spune că încă nu și-a revenit după atacul de vineri: „Încă nu sunt chiar eu însămi”

Prim-ministra Danemarcei spune că încă nu și-a revenit după atacul de vineri: „Încă nu sunt chiar eu însămi”

de Comunicatul
0 comentariu

Prim-ministra daneză, Mette Frederiksen, a declarat, marţi, la televiziunea publică DR, că încă nu se simte mai bine, la patru zile după ce a fost agresată în stradă.

Ea a fost lovită, vineri după-amiază, în timp ce se plimba în centrul capitalei Copenhaga. Agresorul, un polonez în vârstă de 39 de ani, a fost imediat reţinut şi se află în arest preventiv. Poliţia consideră că gestul său nu a fost motivat politic.

„Încă nu sunt în cea mai bună formă şi nu sunt chiar eu însămi”, a spus şefa guvernului danez, care consideră că atacul împotriva ei „este, de asemenea, un atac împotriva noastră, a tuturor”, dat fiind că este şefa guvernului.

În urma examenului medical la care a fost supusă după ce respectivul agresor a lovit-o cu pumnul medicii au constatat o „uşoară entorsă cervicală”.

Deşi nu se află în proximitatea Rusiei, Danemarca s-a remarcat sub conducerea lui Mette Frederiksen printre ţările care sprijină Ucraina cel mai mult, oferindu-i acesteia ajutoare militare ce însumează miliarde de euro.

Numele ei a fost, de asemenea, avansat ca posibilă succesoare a lui Jens Stoltenberg în postul de secretar general al NATO, însă ea a exclus această posibilitate.

Editor : Adrian Dumitru

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.