Acasă Noutăți Polonia cumpără rachete americane cu rază de acţiune de 1.000 de km

Polonia cumpără rachete americane cu rază de acţiune de 1.000 de km

de Comunicatul
0 comentariu

Polonia a anunţat luni că achiziţionează din Statele Unite rachete de croazieră în valoare de 677 de milioane de euro, transmite AFP.

Rachetele AGM-158 JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missile – rachete aer-sol pentru distanţe mari) vor fi livrate între 2026 şi 2030, a precizat ministerul apărării de la Varşovia.

Într-un comunicat al instituţiei se arată că „războiul din Ucraina a demonstrat importanţa posibilităţii de a lansa rachete chiar şi asupra unor ţinte foarte îndepărtate de linia frontului, iar raza de acţiune a rachetelor care vor fi achiziţionate este de circa 1.000 de km”.

Polonia deţine deja rachete JASSM cu rază de acţiune de 370 de km, cu care sunt dotate avioanele de luptă multirol F-16 de producţie americană, notează AFP, citată de Agerpres.

Contractul pentru noile arme urmează să fie semnat oficial marţi.

Armata poloneză se află într-un proces rapid de modernizare, accelerat după agresiunea rusă împotriva Ucrainei, menţionează AFP. Ameninţarea din partea Moscovei a determinat Varşovia să aloce apărării circa 4% din produsul intern brut, cea mai ridicată pondere dintre toate statele membre ale NATO. Achiziţiile de echipamente militare în valoare de miliarde de dolari sunt făcute în special din SUA şi din Coreea de Sud. 

Editor : Liviu Cojan

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.