Acasă Noutăți PNL mai face un pas pentru eliminarea impozitării concediilor medicale. Amendamentul liberalilor, adoptat în Comisii: urmează votul în plenul Senatului

PNL mai face un pas pentru eliminarea impozitării concediilor medicale. Amendamentul liberalilor, adoptat în Comisii: urmează votul în plenul Senatului

de Comunicatul
0 comentariu
PNL mai face un pas pentru eliminarea impozitării concediilor medicale/ Arhivă foto
PNL mai face un pas pentru eliminarea impozitării concediilor medicale/ Arhivă foto

Amendamentul depus de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc pentru eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale a fost adoptat, luni, în comisiile raportare ale Senatului. Proiectul urmează să fie votat în Plenul Senatului.

Pe 5 februarie, senatoarea Nicoleta Pauliuc a anunțat că grupul parlamentarilor PNL a depus un amendament în vederea eliminării impozitării cu 10% a concediilor medicale. Anunțul a fost făcut în cadrul dezbaterii “Cancerele în rândul femeilor – direcții de acțiune pentru îmbunătățirea prevenției, a diagnosticului precoce și a accesului timpuriu la tratament” prilejuite de Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.
 
“Impozitarea cu 10% a concediilor medicale nu este de natură să crească semnificativ încasările bugetare. Dacă sunt concedii medicale false, sunt instituții ale statului care trebuie să rezolve situația. Introducerea acestei taxări paușale poate avea efecte negative asupra stării de sănătate a populației. Bolnavii au nevoie să se îngrijească de starea lor de sănătate, nu să se gândească și la acest tip de impozitare a suferinței lor. Nu putem accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăveşte, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic, să fie impozitat. Din punctul meu de vedere, şi partea financiară, dar şi aspectul psihologic, sunt foarte importante în susținerea acestei decizii în favoarea pacienților români”, a declarat senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Citește și Guvernul face un pas înapoi. Impozitarea cu 10% a concediilor medicale, retrasă pentru anumite categorii

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.