Acasă Noutăți Peștele banal care provoacă halucinatii trei zile la rând. Vechii romani îl foloseau la petreceri să se „înveselească”

Peștele banal care provoacă halucinatii trei zile la rând. Vechii romani îl foloseau la petreceri să se „înveselească”

de Comunicatul
0 comentariu

Peștele banal care provoacă halucinatii trei zile la rând. Vechii romani îl foloseau la petreceri să se „înveselească”

Peștele banal care provoacă halucinatii trei zile la rând
Peștele banal care provoacă halucinatii trei zile la rând

Un pește mic, la prima vedere neinteresant, a fost de-a lungul veacurilor vânat de către cei care doreau să experimenteze senzații noi: aceasta întrucât capul său conține toxine care provoacă halucinații puternice celor care îndrăznesc să-l consume, efectele, asemănătoare cu cele ale LSD-ului, persistând timp de aproape trei zile.

Salema porgy (Sarpa salpa) este o specie de pește marin cu aripioare care aparține familiei Sparidae, și se găsește în estul Oceanului Atlantic, în Marea Mediterană și în sud-vestul Oceanului Indian. 

Acest pește conține o substanță numită indoleamina, care, atunci când este consumată, poate provoca halucinații și stări alterate de conștiință. Vechii romani au descoperit această proprietate a peștelui și au început să-l consume la petrecerile lor pentru a se distinge și a experimenta noi senzații.

Cu toate acestea, consumul excesiv de Sarpa Salpa putea duce la efecte secundare neplăcute, cum ar fi stări de paranoia, anxietate și disconfort fizic. De aceea, romanii erau atenți să nu exagereze cu consumul acestui pește și să se bucure de experiență într-un mod responsabil.

Primul panettone cu făină de GREIERI a fost realizat chiar în Italia. Se numește PanCriCri

Izvoarele istorice demonstrează că latinii nu erau singurii care știau de proprietațile acestui mic peștișor. Acesta a fost denumit în limba arabă „peștele viselor”, ceea ce sugerează că arabi erau conștienți, cel mai probabil, de proprietățile sale halucinogene.

Peștele în sine nu este deloc toxic sau periculos pentru consum. Este chiar considerat un fel de mâncare tradițională mediteraneană atunci când este gătit cu rozmarin și piper. Cu toate acestea, situația se schimbă când este consumat și capul peștelui.

Toxina prezentă în capul peștelui produce halucinații foarte puternice atunci când ajunge în organism. Există incertitudini în rândul experților cu privire la producerea acestor toxine de către Sarpa salpa sau dacă ele provin din alimentația peștelui.

Ce trebuie să pui în salata de vinete, ca să nu iasă cu gust amar. Trucurile cunoscute doar de gospodinele iscusite

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.