Acasă Noutăți Patru culori la semafor. De când ar putea avea loc schimbări în sistemul de semaforizare

Patru culori la semafor. De când ar putea avea loc schimbări în sistemul de semaforizare

de Comunicatul
0 comentariu

Semafoarele cu 4 culori

Ideea principală din spatele introducerii unei a patra culori la semafor este adaptarea la nevoile mașinilor autonome. O lumină albă ar avea rolul de a dirija vehiculele autonome, fără a fi nevoie de intervenția umană. Acest aspect devine din ce în ce mai relevant odată cu progresul tehnologiei și creșterea interesului pentru mașinile autonome.

Henry Liu, un profesor de inginerie civilă de la Universitatea din Michigan, conduce un studiu care explorează această posibilitate. El consideră că introducerea unei a patra culori la semafor va deveni necesară în viitorul apropiat, pe măsură ce numărul mașinilor autonome va crește. Cu toate acestea, realizarea acestui obiectiv poate dura câțiva ani, deoarece se estimează că ar fi necesar ca între 40% și 50% din parcul auto să fie format din vehicule autonome.

Ce au transmis specialiștii în acest caz

„Ritmul progresului inteligenței artificiale este foarte rapid și cred că acest moment se apropie”, a precizat Henry Liu, profesor de inginerie civilă care conduce un studiu la Universitatea din Michigan, potrivit Associated Press.

Deși sunt făcuți deja pași către implementarea acestei tehnologii, cum ar fi lansarea unui serviciu de partajare complet autonom în Los Angeles și Texas, există și unele provocări. Sandy Karp, purtătorul de cuvânt al Waymo (companie a grupului Alphabet, fost Google), a atras atenția asupra necesității unei abordări prudente, pentru a evita investiții premature sau inutile în infrastructura rutieră.

„Deși este bine în această etapă incipientă a dezvoltării AV ca oamenii să se gândească creativ cum să faciliteze implementarea în siguranță a AV-urilor sigure, factorii de decizie politică și proprietarii de infrastructură ar trebui să aibă grijă să nu recurgă prea curând la investiții specifice AV care se pot dovedi a fi premature sau chiar inutile”, a spus Sandy Karp, într-un e-mail către The Associated Press.

Deși introducerea unei a patra culori la semafor este o perspectivă interesantă și necesară pentru adaptarea la vehiculele autonome, este esențial să fie luate în considerare toate aspectele tehnice, legale și de siguranță pentru o implementare eficientă și responsabilă a acestui sistem.

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.