Acasă Noutăți Pana prostului în aer: Un avion cu peste o sută pasageri a rămas fără combustibil la granița cu Germania

Pana prostului în aer: Un avion cu peste o sută pasageri a rămas fără combustibil la granița cu Germania

de Comunicatul
0 comentariu

Un Airbus A320 în proprietatea companiei aeriene britanice Easyjet a fost implicat într-o situație de urgență la granița dintre Germania și Elveția. Aflat într-un zbor de la Nisa către Geneva, avionul a confruntat turbulențe severe, ceea ce a determinat piloții să renunțe la prima încercare de aterizare. Pe măsură ce treceau peste granița germană, echipajul a constatat că rezervorul Airbus A320 era a aproape gol, impunând o necesitate imediată de a găsi o soluție rapidă și sigură pentru a face față acestei situații critice.

După aterizarea întreruptă de la Geneva, zborul U21326 a vizat inițial o aterizare de siguranță pe aeroportul din Basel, dar a trebuit să renunțe la aterizare din cauza rafalelor puternice de vânt. Avionul tocmai intrase în spațiul aerian german când piloții și-au dat seama că o întoarcere la Basel era imposibilă din cauza lipsei de kerosen.

Un primar din Buzău și-a făcut conac de lux și și-a asfaltat curtea, în timp ce localnicii merg prin noroaie

Airbus A320 a decolat inițial conform planului de la Nisa, marți seara, în jurul orei 18:30, apoi a zburat peste Alpi. O oră mai târziu, totuși, rafale de vânt peste Lacul Geneva au fost atât de puternice încât Airbus A320 a oprit din nou la mai puțin de 400 de metri deasupra solului și s-a întors spre nord, spre Basel, relatează ksta.de, citat de StiriDiaspora.

Cu toate acestea, aeronava Easyjet a fost nevoită să renunțe la aterizarea la Basel din cauza unei furtuni. Avionul s-a îndreptat spre Germania, când echipajul  a primit un mesaj de avertizare din cauza nivelului scăzut de combustibil.

Vești extraordinare pentru români: Noi vouchere de la 1 ianuarie 2024. Acestea pot fi preschimbate în bani

Piloții au declarat o urgență aeriană în jurul orei 20:00 și nu au mai putut reveni la Basel, după cum arată înregistrările serviciului de date de zbor „Flightradar24”. Prin urmare, echipajul s-a văzut nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul din Zurich în jurul orei 20:20. Easyjet nu a oferit inițial alte informații despre incident.

Potrivit echipajului, în acest moment aeronava avea combustibil doar pentru încă 18 minute de zbor, presupunând că condițiile pentru Airbus A320 ar fi fost optime. În cazul unor turbulențe severe sau al unor restricții ulterioare din cauza furtunii, consumul de kerosen ar fi putut fi semnificativ mai mare.

Ce poți să pățești dacă depășești limita legală de viteză cu doar 1 km/h. Te ia poliția la ochi sau nu?

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.