Acasă Noutăți O nouă condamnare istorică în SUA. Fiul lui Joe Biden a fost găsit vinovat de cumpărare și posesie ilegală de arme de foc

O nouă condamnare istorică în SUA. Fiul lui Joe Biden a fost găsit vinovat de cumpărare și posesie ilegală de arme de foc

de Comunicatul
0 comentariu

Hunter Biden, fiul președintelui american, a fost găsit vinovat, marți, de un juriu federal în procesul în care era acuzat de deținerea și cumpărarea ilegală a unei arme de foc. Fiul președintelui SUA a fost găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare, scriu CNN și BBC.

Juriul federal l-a găsit vinovat pe Biden de trei infracțiuni – cumpărarea ilegală a unei armei de foc, posesia ilegală a unei arme de foc în perioada în care consuma droguri sau era dependent de acestea.

Deși a vorbit deschis deespre lupta sa cu dependența de cocaină, Hunter Biden a pledat nevinovat față de toate capetele de acuzare, anterior.

După această condamnare istorică, prima oară când fiul unui președinte american este condamnat penal, Biden ar putea să fie condamnat la până la 25 de ani de închisoare sau ar putea să fie amendat cu până la 750.000 de dolari.

Fiind la prima abatere, este posibil ca judecătorul să stabilească o sentință mai puțin aspră, însă. Hunter Biden mai este vizat și într-un alt proces, în acela fiind acuzat de fraudă fiscală.

Biden a exclus o posibilă grațiere a fiului său

Joe Biden a fost întrebat în cadrul unui interviu pentru presa americană dacă va accepta decizia juriului în procesul fiului, Hunter. „Da”, a răspuns Joe Biden.

Același răspuns, „Da”, l-a dat și când reporterul l-a întrebat dacă exclude posibilitatea să-și grațieze fiul în cazul în care va fi condamnat.

Hunter Biden, singurul fiu supraviețuitor al președintelui Joe Biden, a fost judecat în Delaware pentru trei infracțiuni legate de eforturile sale de a obține o armă de foc în 2018, în timp ce ar fi fost dependent de droguri.

A fost un proces istoric, deoarece niciun fiu al unui președinte american în exercițiu nu s-a mai confruntat cu un proces penal până acum. Hunter Biden a pledat nevinovat în octombrie anul trecut, după ce a fost pus sub acuzare de procurorul David Weiss.

Editor : Adrian Dumitru

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.