Acasă Noutăți O elevă de clasa a IV-a din Franța a devenit cel mai tânăr candidat înscris vreodată la Bacalaureat

O elevă de clasa a IV-a din Franța a devenit cel mai tânăr candidat înscris vreodată la Bacalaureat

de Comunicatul
0 comentariu

Cel mai tânăr candidat înscris în acest an la bacalaureatul general din Franţa are vârsta de nouă ani, un record în istoria acestui examen de absolvire a unui ciclu şcolar, plasat între liceu şi învăţământul superior, a anunţat vineri Ministerul francez al Educaţiei, informează AFP, conform Agerpres.

Fata este elevă în clasa CM2, echivalentul în România al claseei a IV-a, la o școală din Strasbourg, dar s-a înscris în calitate de candidat independent la sesiunea de bacalaureat din 2024, care începe pe 18 iunie cu proba de filosofie, a precizat Ministerul Educaţiei din Franţa în marja unei conferinţe de presă.

Pentru a-şi pune la punct cunoştinţele, tânăra candidată, care a ales specializările matematică şi fizică-chimie, a susţinut recent „teste punctuale, care corespund unei evaluări continue”.

Pentru sesiunea din 2024 a examenului de bacalaureat din Franţa, care reuneşte 728.164 de candidaţi, cel mai vârstnic dintre ei are 76 de ani.

Cei mai tineri candidaţi înscrişi la bacalaureat „au în general între 12 şi 13 ani”, a declarat Edouard Geffray, preşedintele Direcţiei Generale pentru Învăţământ Şcolar din Franţa (DGESCO). În 2023, cel mai tânăr dintre candidaţi avea vârsta de 12 ani.

Examenul de bacalaureat a fost instituit în Franţa printr-un decret semnat pe 17 mai 1808 şi prima sa sesiune, desfăşurată doar sub forma unor probe orale, s-a desfăşurat în 1809. Primii titulari ai diplomelor de bacalaureat au fost în număr de doar 31. Prima femeie care a obţinut diploma de bacalaureat, Julie-Victoire Daubié, a obţinut-o în 1861, la vârsta de 37 de ani.

Editor : I.C

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.