Acasă Noutăți ”Nu a existat pandemie în Slovacia”. Concluzia uluitoare la care a ajuns comisarul însărcinat cu gestionarea crizei COVID

”Nu a existat pandemie în Slovacia”. Concluzia uluitoare la care a ajuns comisarul însărcinat cu gestionarea crizei COVID

de Comunicatul
0 comentariu

Comisarul guvernamental responsabil cu investigarea gestionării pandemiei de COVID-19 și deputat al Partidului Național Slovac, Peter Kotlár, a tras concluzia în ancheta sa că nu a existat nicio pandemie în Slovacia. El urmează să-și prezinte raportul în septembrie, scrie Dennik.

Peter Kotlár, comisarul guvernului slovac pentru investigarea gestionării pandemiei  și membru al Parlamentului din partea Partidului Național Slovac, a declarat în timpul unei sesiuni speciale a comisiei pentru sănătate că, în opinia sa, nu a existat nici o pandemie în Slovacia. „La sfârșitul anchetei mele, pe care o voi susține în septembrie, voi prezenta dovezi clare că nu a existat nici o pandemie în Slovacia, luând în considerare semnificația, incidența și alți parametri măsurabili ai pandemiei”, a declarat Kotlár în fața comisiei parlamentare.

Această afirmație a fost făcută în prezența unor experți și medici care au fost implicați activ în salvarea de vieți în timpul pandemiei.

El a făcut această declarație în cadrul unei ședințe extraordinare a comisiei de sănătate a Consiliului Național, convocată de opoziție pentru ca domnul Kotlár, împreună cu ministrul sănătății, Zuzana Dolinka, să explice de ce a fost singura țară din 190 din lume care s-a distanțat de actualizările OMS, scrie ziarul.

Întrebat de parlamentarii opoziției despre gravitatea declarației sale, Peter Kotlár a răspuns că este „complet serios”.

Peste 20.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Slovacia.

Aceasta nu este unicul aspect controversat. Slovacia, singura țară membră a Organizației Mondiale a Sănătății a decis să se disocieze de actualizarea Regulamentului Sanitar Internațional (RSI), care este esențial pentru prevenirea pandemiei la nivel mondial și riscă să își reducă capacitatea de a răspunde eficient la viitoarele pandemii. 

„State precum Rusia, China și SUA nu au avut nici o ezitare să se alăture consensului RSI și să continue să îmbunătățească măsurile luate” a declarat profesorul Jozef Šuvada, reprezentantul Slovaciei în Consiliul Director al OMS. Acesta a adăugat că marile puteri au fost cele care au realizat că nu este oportun să rămână izolate de eforturile mondiale în timpul pandemiilor.

Editor : Marina Constantinoiu

You may also like

Despre noi

Comunicatul.ro este o platforma de stiri actualizate o data la cateva ore.

Articole recente

Generale

Noutăți

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

De interes

© 2022 Toate drepturile rezervate.